Da li imate preko 18 godina?

Primavera Sound 2024 – predstavljen kompletan program festivala u Barseloni

Organizatori jednog od najboljih festivala u Evropi objavili su spektakuarni spisak učesnika koji će ovog proleća nastupati u Barseloni u okviru novog izdanja Primavere koja se održava od 29. maja do 2. juna.

Organizatori su prikazali Barselonu kao apsolutnog protagonistu spota kojim je predstavljen program festivala. Gledati ga znači započeti upoznavanje sa 150 najavljenih imena, ali i prošetati nekim od najpoznatijih mesta u gradu. Iskazana je ljubav prema samoj Barseloni, gde je sve počelo i gde se sve vraća.

Ovoga puta među najzvučnijim imenima su Lana Del Rey, mračna princeza koju mnogi smatraju velikom hroničarkom američke muzike u ovom veku, zatim Pulp i njihov harizmatični frontmen Jarvis Cocker koji će doneti seriju festivalskih himni, pa PJ Harvey, legendarna britanska kantautorka, tu je i SZA, aktuelna R&B zvezda kojoj će ovo biti prvi nastup u Španiji, dok se članovi benda The National u Parc del Forumu osećaju kao kod kuće.

Tu su i francuski elektronski duo Justice, njihovi rasplesani sunarodnici iz sastava Phoenix, art-pop kantautorka FKA Twigs, indie-rock protagonisti Vampire Weekend i Mitski, britanska hit mašina Disclosure, te kalifornijska alt metal ekipa Deftones.

Na listi učesnika su i liderka sastava Portishead, Beth Gibbons, DJ zvezda današnjice Peggy Gou, lucidna pank družina iz Melburna Amyl and the Sniffers, neprolazni Bikini Kill, Yo La Tengo i American Football, dok će publiku dodatno rasplesati Troye Sivan, Roisin Murphy i Roosevelt.

Kako su nas već navikli, pored velikih i planetarno popularnih imena, Primavera ni ovoga puta nije zakazala kada su u pitanju izvođači ispisani nešto sitnijim fontom. A tamo se mogu naći Militarie Gun, Blonde Redhead, Jessica Pratt, The Armed, Lankum, Chelsea Wolfe, Lambchop, Mannequin Pussy, Scowl, Dogstar, The Last Dinner Party, Julie Byrne, Brutus, Billy Woods, The Lemon Twigs, Obongjayar, kao i uvek prisutni Shellac.

Kompletan program i sve informacije u vezi sa ulaznicama možete pronaći na festivalskom sajtu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: