Da li imate preko 18 godina?

Primavera Sound 2024 – najavljen Primavera a la Ciutat program

Ne, turneja po Barseloni koja nas je vodila kroz line-up ovogodišnjeg Primavera Sound festivala u novembrua nije bila završena. Turneja se sada nastavlja predstavljanjem različitih mesta koja će proširiti muzičku eksploziju sledećeg izdanja festivala programom Primavera a la Ciutat.

Program Primavera a la Ciutat će se odigravati u šest klubova tokom četiri dana kako bi Primavera Sound 2024 odjeknuo daleko izvan Parc del Foruma. Biće upriličeno 47 nastupa, uključujući i poklon za fanove koji će uskoro biti predstavljen.

Druga šansa

Primavera a la Ciutat će ponovo izgledati kao ekstra život. Petnaestak izvođača i bendova čije je prisustvo već potvrđeno u jednom od glavnih dana festivala biće viđeno i u drugim malim i srednjim prostorima u Barseloni. Kao American Football, emo simbol na srednjem zapadu. I Yo La Tengo, koji će iskoristiti svoj koncert kako bi prezentovali repertoar obrada svojih omiljenih bendova. I Dorian Electra, ikone digitalnog popa. El Mato a un Policia Motorizado kao ambasadori roka iz La Plate sa ove strane Atlantika. I Balming Tiger i Silica Gel, dva južnokorejska predstavnika na posteru. I The Lemon Twigs, Water From Your EYes, Model/Actriz, Voxtrot, Royel Otis, Militarie Gun, Crumb i Mandy, Indiana. Ukratko, program Primavera a la Ciutat će biti pun drugih šansi.

Ali, to nije sve!

Line-up Primavere se sada proširuje sa nekoliko projekata koji će biti organizovani isključivo kao deo Primavera a la Ciutat programa. Od hip-hop kombinacije Armand Hammer do grupe The Chameleons i post-pank nasleđa koje je još uvek snažno, preko nepobedive ekipe Les Savy Fav, a tu je i sint guru Johnny Jewel i džez eskadrila koju su formirali Irreversible Entanglements koje predvodi Moor Mother. Primavera a la Ciutat će okupiti toliko atraktivnih imena da bi se praktično mogla smatrati paralelnim festivalom u odnosu na Primavera Sound.

Ali, to nije sve! Tu su i The Mountain Goats, zatim polovina nekadašnjeg sastava Fugazi, u vidu grupe The Messthetics gde svoj doprinos daje saksofonista James Brandon Lewis, zatim rok otkriće Fat DogCranes i njihov opskurni dream-pop, kantautor John Francis Flynn, plesna atrakcija SoFTT, violončelistkinja iz Gvatemale Mabe Frati i Desire, jedna od višestrukih muzičkih avantura u kojoj učestvuje Johnny Jewel, takođe će biti deo programa.

Gde i kada?

Svi ovi koncerti biće organizovani u šest gradskih klubova, a to su: Sala Apolo, La (2) de Apolo, Razzmatazz, Paral-lel 62, La Nau i LAUT. Primavera a la Ciutat program će startovati u ponedeljak, 27. maja, a biće nastavljeni u utorak i sredu, 28. i 29. maja. U sredu se sprema još uvek nenajavljen nastup, svojevrsni poklon iznenađenja, a tada će se u Parc del Forumu organizovati besplatni festivalski dan gde će svirati Phoenix, Stella Maris, Tropical Fuck Storm, Ratboys i Maria Jaume. Konačno, u nedelju 2. juna na redu je finalno veče bogate i raznovrsne festivalske nedelje koje će biti rasuto po gradskim klubovima u Barseloni.

Iz organizacije podsećamju da je pristup koncertima Primavera a la Ciutat ograničen kapacitetom klubova i da će funkcionisati putem sistema rezervacije za vlasnike trodnevnih festivalskih ulaznica uz naknadu od 10 evra koja će biti refundirana. Pored toga, mali broj ulaznica biće u prodaji za sve one koji nemaju komplet ulaznica za sva tri dana.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: