Da li imate preko 18 godina?

Osmo izdanje festivala MENT Ljubljana ove godine u junu

Čast da otvori ovogodišnji MENT pripala je američkom majstoru eksperimentalne muzike Yvesu Tumoru.

Autor:
0
0

Nagrađivani i hvaljeni showcase festival MENT Ljubljana svojim kontinuitetom i kvalitetom kroz godine postao je nezaobilazno mesto za bendove, izdavače, promotore i sve one koji su na bilo koji način povezani sa muzičkom industrijom, ne samo u regionu, već i šire. O tome, ističu organizatori, najbolje govori činjenica da je na poslednjem izdanju, pre epidemije, nastupilo 80 bendova iz čak 26 zemalja.

Ove godine ponovno će se održati i konferencija sa brojnim relevantnim govornicima iz muzičke industrije. Ograničeni kontingent early bird ulaznice po ceni od 35 eura već je u prodaji i može se kupiti do 1. aprila na službenim stranicama festivala.

Čast da otvori ovogodišnji MENT pripala je američkom majstoru eksperimentalne muzike Yvesu Tumoru. On pomiče, menja i poigrava se sa granicama suvremene umetnosti i kulture u svom autentičnom zvučnom potpisu. Kroz rock, psihodeliju i elektroniku na potpuno novi način stvara moderni pop izražaj, a kritika ga opisuje kao kombinaciju Iggy Popa, D’Angela, Princea i Grace Jones.

Pesma “Jackie” sa njegovog poslednjeg EP-a “The Asymptotical World” proglašena je najboljom pesmom u 2021. u časopisu Crack, a i Pitchfork ju je uvrstio u Top 25 pesama prošle godine. O njegovim  “Gospel For A New Century”, “Kerosene!”, “Noid”, “Licking An Orchid” i “Lifetime” pohvalno su pisali New York Times, WSJ, Rolling Stone, the FADER, NPR i drugi. Do sada je izdao četiri studijska albuma. Njegov nastup u Ljubljani u sklopu svetske turneje.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: