Da li imate preko 18 godina?

Oli Pop: Muzika je magija

Alternativna pop muzičarka iz Sombora Oli Pop, poznata i kao kantautorka pod svojim punim imenom Olivera Popović, nedavno je objavila novi singl pod nazivom “Kriva” u kojem sagledava stvarnost iz ugla žene žrtve nasilja.

Da li možeš da nam se predstaviš?

Ćao, ja sam Oli i mrzim da se predstavljam. Dopustiću testovima iz popularne psihologije i astrologiji da odrade svoje i reći da sam ENFP i rak podznakom u strelcu i sa venerom i mesecom u blizancima. Dodaću i par leksikonskih detalja i reći da su mi horor filmovi omiljeni, da živim sa žutom mačkom Luluom i da mnogo volim pomfrit.

Kako je došlo do stvaranja numere “Kriva” i koje su ti glavne inspiracije za nju?

Pesmu je inspirisala bas linija od koje sam krenula. Vrlo je besna i mračna i odmah je iz mene izvukla upravo to – jednu mračnu temu koja u meni budi bes, a to je tretman žrtava seksualnog nasilja u medijima i društvu koje nekako ispadnu krive za pretrpljeni napad.

Na koji način je period korone i karantina uticao na tvoje stvaralaštvo i tebe samu?

Pala sam u depru, pa onda i u toksičnu vezu, a zatim sam krenula na psihoterapiju i polako došla sebi. U međuvremenu sam napisala pesmu „Velika očekivanja“ koja će sada zauvek da me podseća na taj period. Jupi.

Da li misliš da su se neke stvari promenile tokom pandemije – i da li se možda više muzike konzumira nego inače, ili je sve ostalo manje-više isto?

Nemam podatke, ali mislim da ko je slušao muziku redovo pre korone, slušao ju je podjednako i tokom pandemije. Barem je tako bilo u mom slučaju.

Za još jedan svoj spot si radila kreativnu direkciju i režiju, da li je to neki dodatni umetnički pravac u kom želiš da se krećeš?

Da, volela bih da nastavim da snimam svoje spotove, a možda nekad da snimim spot i za nekoga drugog ko ne može da isfinansira snimanje i tako mu pomognem. Obožavam filmove i to je moj način da im se približim barem malo.

Koju bi poruku bi poslala mladim muzičkim entuzijastima koji upravo kreću da se bave muzikom?

Bavite se muzikom jer volite muziku, nemojte da vam bude asesoar u influenserskoj karijeri. Muzika je magija i zaslužuje više od toga. Ko je iskreno voli, neka eksperimentiše i ne shvata sve preozbiljno. Mislim da generalno fali više igre u muzici danas. Puno je kalkulacija.

Šta misliš da mi kao publika možemo da promenimo a da još više podržimo omiljenog muzičara/umetnika?

Treba da posećujemo koncerte muzičara koje volimo, kupujemo njihov merch i finansijski ih podržimo da bi mogli taj novac da ulože nazad  u svoju muziku tj. naš užitak.

U čemu se ogleda progres naše regionalne muzičke scene?

U tehničkim veštinama koje muzičari danas imaju da snime sopstvenu muziku kod kuće. To nam donosi više muzike,  kako dobre tako i loše.

Šta možemo od izdanja ili projekata da očekujemo od tebe u nekoj bližoj budućnosti?

Već pripremam novi singl za koji ću ponovo da se igram režisera i snimim spot. U septembru ću imati dva javna nastupa (možda upadne još koji u međuvremenu). Gost sam i na novom albumu A.N.D.R. koji se zove „Pratim se“ gde izvodim pesmu „On“.

Gde možemo da te čujemo da sviraš uživo i kako izgleda tvoj live setap?

Jedan nastup biće u Beogradu, a drugi u omladinskom centru u Kučevu. Uglavnom izvodim desetak autorskih pesama uz matrice koje sam sama snimila, a par pesama izvodim i na gitari. Mnogo plešem, a bacam i glupe fore između pesama.

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: