Da li imate preko 18 godina?

Od jedne klanice drugoj: bivši član Coil i Psychic TV u Beogradu

Dragstor nastavlja seriju razmena sa klubovima iz Evrope, a naredni gost je Macao klub i kulturni centar iz Milana.

Autor:
3
0

Početkom 2017. godine, u toku pete sezone, ekipa kluba Dragstor je došla na ideju da organizuje seriju kulturnih razmena sa klubovima iz sveta koji su programski i politički slični Dragstoru, sa ciljem da stimuliše domaću scenu i domaćoj publici približi atmosfere trenutno najatraktivnijih centara andergraund muzike.

Klubovi kao što su nemački Institut fuer Zukunft, čija je ekipa u avgustu posetila Dragstor, ili sve hvaljeniji Bassiani u Gruziji, odmah su se našli na listi i tako je otpočeta serija žurki bez posebnog imena. Nakon prve uspešne žurke sa gostima iz Lajpciga, Dragstor nastavlja seriju te su gosti naredne žurke Makao klub i kulturni centar iz Milana. Dragstor će uskoro posetiti Lajpcig i biti programski urednik večeri u Institut fuer Zukunft 13. januara 2018. godine.

Druga žurka pod nazivom Macao meets Drugstore će se odigrati 18. novembra.

U noći u kojoj ćemo imati prilike da čujemo eksperimentalne nastupe iz Italije i Slovenije, jedan poseban gost zahteva nešto više reči u ovoj najavi. Dru Mekdaual (Drew McDowall), bivši član legendarnih Coil i Psychic TV, predstaviće materijal sa svoja dva solo albuma Collapse i Unnatural Channel, koja je 2015. i 2017. godine izdao za američku etiketu Dais Records.

Drew McDowall – Unnatural Channel (Part 2)

Škotski producent je u intervjuu za magazin FACT izjavio da su njegovi novi solo albumi isto što i muzički počeci i rad sa Coil, deo iste priče. Rođen je nadomak Glazgova u trenutku kada je ovaj grad bio jedan od najopasnijih u svetu. Izlaz iz sveprisutnih bandi je pronašao u panku i 1978. godine je oformio prvi post-pank bend Poems sa tadašnjom suprugom Rouz Mekodoual (Rose McDowall) koja se kasnije proslavila kao članica dua Strawberry Switchblade. Iako samo kratkoročni saradnik Psychic TV na početku karijere, upravo tu je upoznao Dženezis Poridž (Genesis P’Orridge) i Pitera Kristofersona (Peter Christopherson) sa kojim je prvo postao prijatelj pa potom i saradnik u bendu Coil.

Coil – Are you Shivering?

Dru Mekdoual, pionir indastrijal žanra, poslednjih 17 godina živi u Njujorku i sarađuje sa mnogim naslednicima među kojima je i Puce Mary, projekat Dankinje Frederike Hofmajer (Frederikke Hoffmeier), dok ne krije oduševljenje muzikom koju pravi Farmakon (Pharmakon). Druov nastup je delo majstora kom je jednostavno trebalo 30 godina da prevaziđe stidljivost i izađe sam na scenu.

Podršku iz Milana će pružiti Everest Magma, Psalm 7:5, VISIO i Deceitful Barren, kao i Lifecutter iz Ljubljane. Programski urednik večeri je Vasopressin etiketa iz Milana.

Lifecutter – Safe Place / Hidden Crevice Version

Zanimljiva je činjenica da jedna od prostorija kulturnog centra Makao (Hangar 22) neverovatno podseća na Veliku sobu u Dragstoru. Nevolje kroz koje Makao prolazi nakon neuspeha koji je izazvao Expo Milano 2015 podsećaju na trenutak kada je Dragstor pre tri godine bio izmešten iz prostorija starog Beka na donjem Kalemegdanu iz razloga koji nisu imali veze sa samim klubom. Oba kluba se nalaze u prostorijama nekadašnjih klanica (Macao samo delom).

Dragstor priprema događaje sa ekipama klubova Bassiani, Tresor, Arma 17.

UPCOMING

NOVEMBAR 18 2017
Macao Meets Drugstore 

PAST

AVGUST 4 2017
Institut Fuer Zukunft meets Drugstore 

Pratite Dragstore na Instagramu i Fejsbuku

Naslovna fotografija: Stefan Danilović

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: