Da li imate preko 18 godina?

Objavljeni finalisti HEMI muzičkih nagrada, bend Keni Nije Mrtav predstavlja Srbiju

Autor:

Objavljeno je devet finalista četvrtog izdanja HEMI muzičkih nagrada (HEMI Music Awards), a Srbiju će na ovom programu za talentovane muzičare predstavljati bend Keni Nije Mrtav.

Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su, pored Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Slovenija. Partner HEMI projekta u Srbiji je EXIT fondacija.

HEMI finalisti i ove godine čine široki muzički opseg, među kojima je topao, potpuno analogan zvuk Island Mint iz Češke, eterični, natprirodni pop estonske Anne Kaneeline, žanrovsko mešanje dens-pank muzike AMKA iz Grčke, duboke, psihodelične i veličanstvene groovy muzike mađarske grupe Freakin’ Disco, agresivni i eksperimentalni zvučni duh Lufthanse iz Severne Makedonije, avanturistički i nepredvidivi džez poljskog Immortal Oniona, melanholični, sanjarski pop stil rumunskog, ženskog dua Musspell, veoma dinamičnog i naelektrisanog indi-panka Keni Nije Mrtav iz Srbije i rasplinutog, umetničkog i razigranog power-popa Slovenke Astrid, navodi se u saopštenju Exita.

Ovih devet izvođača će u narednom periodu imati mentorstva i obuke koje će razviti njihove veštine i kompetencije na poljima komuniciranja i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja internacionalne karijere. Takođe, izvođači će imati pristup tzv. HMA 2024 turneji širom Evrope, tokom koje će sarađivati sa buking menadžerima i umrežavaće se sa kolegama muzičarima iz navedenih devet HEMI zemalja. Vrednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je po 2.000 evra za svakog HMA finalistu. Takođe, četiri HEMI benda će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu!


HEMI Music Awards (HMA) je program za  talentovane umetnike koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i koji imaju za cilj da dođu do novih tržišta i publike.

HMA organizuje centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI), a potiče iz evropske inicijative koja ima za cilj podršku umetnicima i profesionalcima iz muzičkih industrija: Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.

*naslovna fotografija:  Luka Pekić

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: