Da li imate preko 18 godina?

Novi dokumentarac o izuzetnoj saradnji Nicka Cavea i Warrena Ellisa

Još jedan dokumentarni film o izuzetnoj saradnji dvojice umetnika i muzičara.

Autor:
0
0

Hedlajner ovogodišnjeg EXIT festivala Nick Cave najavio je dokumentarac This Much I Know to Be True, koji će prikazati njegovo kreativno partnerstvo sa Warrenom Ellisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda The Bad Seeds. 

Cave je na svom Instagram profilu napisao da novi dokumentarac beleži njihov izuzetan odnos dok „oživljavaju pesme sa albuma Ghosteen i Carnage“. Reditelj dokumentarca je Andrew Dominik, a emitovanje je najavljeno za ovu godinu. Portal Deadline piše da je dokumentarni film sniman u Londonu i Brajtonu 2021, te da će predstavljati svojevrstan nastavak prethodnog One More Time with Feeling, čija je tema bila nastanak albuma „Skeleton Tree“.

Ovaj reditelj je sa Caveom i Ellisom sarađivao i na vestern drami The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford  iz 2007. godine, kao i na nadolazećem biografskom filmu o Marilyn Monroe Blonde, podseća Exit.

Početkom 2021. godine Cave i Ellis objavili su zajednički album „Carnage“, koji se sastoji od osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina. To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima. Album „Ghosteen“ je bio 17. studijski album Cavea i benda The Bad Seeds, objavljen 2019. Ovaj album je treći deo trilogije albuma „Push the Sky Away“ (2013) i „Skeleton Tree“ (2016).

Krajem oktobra 2021. Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album „B-Sides & Rarities Part II – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Cave i Ellis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije.

Još jedna potvrda njihove izuzetne saradnje je i nedavno objavljeni album „La Panthere des Neiges“, koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Muziku za filmove zajedno stvaraju još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds nastupiće na Glavnoj bini EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: