Da li imate preko 18 godina?

New Music Friday: Years & Years, Florence + The Machine, Paul McCartney

Novi singl britanskog indie synthpop benda, nešto drugačiji album engleske muzičarke i dve sveže numere neumorne rok legende.

Autor:
0
0

Popularni londonski indi bend Years & Years objavljuju još jedan singl “All For You“ sa drugog studijskog albuma “Palo Santo“, čija se objava očekuje narednog petka, 6. jula. Osim toga, Paul McCartney nas inenađuje sa dva singla u osamdesetoj godini, a nova i drugačija Florence + The Machine je tu sa novim albumom “High As Hope” na kom gostuju mag elektronske muzike Jamie xx i legendarni saksofonista Kamasi Washington.

Years & Years

Vodeći singl “Sanctify“je predstavljen nešto ranije – u martu, i za njega je snimljen i prateći video spot. Nakon ovog singla, objavili su i pesmu “If You’re Over Me“. Olly Alexander, Michael Goldsworthyi Emre Turkmensu svoju zajedničku priču sa bendom započeli još 2010. godine, a izuzetno uspešni debitantski album “Communion“su objavili 2015. godine.

Tokom tekuće godine, Years & Years najavili su turneju po Britaniji i Evropi, a datume njihovih koncerata možete videti ovde.  Povodom rada na novom albumu, Olly Alexander je za Nylon izjavio: “Iako su starije pesme govorile o meni i o mom životu, osećao sam se ohrabreno da budem još ispovedniji u svom pisanju. Više se ne skrivam od određenih tema.”

Singl “All For You“ je od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, preko ovog linka. 

Paul McCartney

Paul McCartney se bliži osamdesetoj godini života ali ne prestaje da iznenađuje, te donosi dva singla kojim najavljuje album “Egypt Station“. Pomenuti album izlazi u septembru ove godine, a sniman je na potezu London – Los Anđeles – Saseks, a kao najava izdanja predstavljena su čak dva singla: “I Don’t Know“ i “Come On To Me“.

Album deli naziv kao i jedna od njegovih autorskih slika, a Paul je čak i objasnio koja priča stoji iza imena: “svidela mi se ta kombinacija reči. “Egypt Station“ počinje prvom pesmom na prvoj stanici i onda je svaka druga pesma sledeća stanica. Sve numere smo zatim posložili razmišljajući na taj način. Ja razmišljam o tome kao o idealnoj lokaciji, iz koje proizlazi muzika“.

Singlovi  su od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, na sledećim linkovima: “I Don’t Know” i “Come On To Me”.

Florence + The Machine

“Opet sam našla radost u pisanju muzike!“. Ovo je rečenica kojom je Florence Welch, frontmenka popularnog britanskog benda Florence + the Machine, opisala proces stvaranja četvrtog studijskog albuma, prikladno nazvanog “High As Hope“. Album nas vodi kroz njene borbe sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem. Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a “High As Hope“ je proizvod nove, slobodne Florence.

Pored Florence, koja je producent i tekstopisac svih deset pesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emile Haynie, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rey “Born To Die“. Albumu su prethodili singlovi “A Sky Full Of Song“ i “Hunger“, a nedavno je objavljen i spot za novi singl “Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i legendarni saksofonista Kamasi Washington.

Album “High as Hope” od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, preko ovog linka

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: