Da li imate preko 18 godina?

New Music Friday: Nemanja Radulović – Baïka

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović predstavlja svoje deseto diskografsko izdanje koje je pripremao više od dve godine.

Autor:
0
0

Nemanja Radulović, naš čuveni mladi violinista, objasnio je da je za njega sve na ovom izdanju bajka – repertoar, muzičari, mesta na kojima su snimali, svi ljudi koji su radili na ovom projektu. Na izdanju su dela jermenskog kompozitora Hačaturjana, kao i “Šeherezada” u sjajnom aranžmanu Aleksandra Sedlara. Inače, tu verziju je beogradska publika imala priliku ekskluzivno da čuje početkom godine na Kolarcu.

“Ova verzija je veoma dragocena za mene zbog radnog procesa sa Sedlarom i “Double Sens-om”. Svih 16 muzičara bili su uključeni i vrlo kreativni sa idejama. Sedlar je kompozitor, aranžer, ali i perkusionista na ovom albumu. Njegov način stvaranja muzike je bezvremenski, inteligentan, pun života, bez granica. Na albumu su još dva njegova dela, u orijentalnom i tradicionalnom stilu: “Savčo 3” i “Turska”, izjavio je Nemanja.

“Album se zove “Baïka”, baš na našem jeziku, zato što za mene bajka ima više značenja – to je priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštujem i koje volim. A i sama muzika je bajkovita! Hačaturjanov koncert apsolutno može da se stavi u neku dečju priču ili da se napravi film sa tom muzikom. Sećam se da sam u detinjstvu voleo da gledam ruske bajke, koje su se emitovale na RTS-u. Sećam se “Snežne kraljice“, prokomentarisao je Nemanja.

Izdanje “Baïka“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, na ovom linku

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: