Da li imate preko 18 godina?

New Music Friday: Disclosure predstavljaju pet novih singlova

Engleski elektronski duo osvežio je ovo leto sa čak pet novih izdanja.

Autor:
0
0

Disclosure čine braća Howard i Guy Lawrence, koji su bili u žiži javnosti sa debitantskim albumom “Settle”a koji je postigao neverovatni uspeh lansirajući ovaj duo do zvezda, a veoma je interesantna bila i saradnja sa Mary J. Blige na drugoj verziji hit singla “F For You”. Nakon ogromnog uspeha debi albuma, Disclosure 2016. godine objavljuju “Caracal”, drugi studijski album. Recept za ovakav uspeh su saradnje sa popularnim izvođačima, pa se na albumu pojavljuju Sam Smith, The Weeknd, Lorde, Miguel. Kao i predhodni, i ovaj album osvaja vrhove svetskih top listi i braći donosi drugu Grammy nominaciju. 

Britanski duo je 2014. godine nastupao na novosadskom EXIT festivalu, a 2013. na podgoričkom Electronic Beats, a tokom karijere su ostvarili saradnje sa raznim etabliranim muzičarima širom sveta, kao što su: Sam Smith, The Weeknd, Lorde, Miguel, Gregory Porter i mnogi drugi.

Numera “Love Can Be So Hard” je inspirisana pop muzikom 80-ih i muzičarima kao što su Alexander O’Neili Luther Vandros, dok “Funky Sensation” predstavlja njihovu verziju letnjeg fank hita, koji je savršen za trenutne tropske dane u gradskoj sredini.

Singl “Love Can Be So Hard” možete slušati i preuzeti na ovom linku, a singl “Funky Sensation” pronađite ovde. 

U februaru 2017. Dislosure najavljuju pauzu, ali samo godinu dana kasnije na oduševljenje publike predstavljaju svoj novi singl “Ultimatum“. Uspeh ovog singla motivisao je braću da publiku nagradi novim pesmama. “Moonlight“i “Where Angels Fear To Thread“publici su predstavili kao proizvod njihove nove opsesije džez acapella grupama, pa se “Moonlight“ bazira na semplu pesme“When I Fall in Love“švedske acapella grupe The Real Group, dok “Where Angels Fear To Thread“ obrađuje acapella verziju pesme “Fools Rush In“ popularnog džez kvarteta The Four Freshmen.

Moonlight” i “Where Angels Fear To Thread” su su srpskoj publici dostupni putem Deezera i Google Playa.

Disclosure su ove nedelje za kraj svojim fanovima priredili pravu poslasticu. Cela priča zaokružena je sa singlom „Where You Come From“. Bez obzira na to da li ste njihovi fanovi, Disclosure su svima okupirali pažnju. Iako je najavljeno kako je ovo posljednji singl u nizu, ipak ćemo tu informaciju uzeti s rezervom, pošto su ranije najavili da će tokom cele 2018. godine praviti pauzu od nastupa i objavljivanja muzike, pa su nas ipak obradovali sa čak pet novih singlova. Disclosure su i ovaj put singl objavili uz informaciju šta ih je inspirisalo: „Za ovaj singl smo semplovali pesmu koju je napravio neverovatni muzičar Kamal Keila.“

Singl „Where You Come From“ je srpskoj publici dostupan na Deezeru i Google Play-u.

Svih pet pesama koje smo čuli ove nedelje predstavljaju trenutnu inspiraciju braće Lawrence. Pokazali su svoju ljubav prema afričkim ritmovima, deep house muzici, disku i vokalnom džezu. Disclosure su objasnili i šta se to tačno dogodilo ove nedelje: „Sve pesme predstavljaju određeni žanr s kojim do sad nismo imali prilike eksperimentisati. Završili smo na tome da smo dobili pet pesama koje odlično idu zajedno i morali smo da ih objavimo.“

Iako nema zvaničnih informacija o budućim izdanjima, braća su u jednoj Instagram objavi fanovima potvrdili da i dalje neće nastupati tokom 2018. godine, kako bi se fokusirali na snimanje trećeg albuma i sledeće godine vratili što veći i bolji.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: