Da li imate preko 18 godina?

Najveći talenat portugalske electro scene u KC Gradu! 

Switchdance u petak, 3. novembra, prvi put pred publikom u Beogradu.

1
0

Switchdance je rezident čuvenog lisabonskog kluba Lux Frágil i smatra se za jednog od portugalskih najboljih i najinovativnijih di džejeva i producenata, čuvenog po eklektičnim i duboko hipnotišućim setovima.

Puštao je po svim značajnim klubovima i festivalima u Portugalu i širom Evrope, a Red Bull Muzička Akademija pozvala ga je da pušta na čak dva izdanja Boiler Room-a. Nastupa pod čuvenim etiketama poput Karakter, Beachcoma, Areal, a od skoro i pod jednom od najveće etikete u modernoj elektronici: Innervisions.

Switchdance će se beogradskoj publici predstaviti 3. novembra u Kulturnom Centru GRAD, a Jelena Stanković (beogradskoj sceni poznatija kao Chorbika) je za ovu priliku popričala sa njim o očekivanjima koje ima od Beograda, kao i o lisabonskoj underground sceni.

Ovo je tvoj prvi nastup u Srbiji, da li imaš ikakvih informacija o našoj sceni?

Da! Veoma sam uzbuđen zbog svog nastupa i zapravo veoma pratim beogradsku scenu i smatram da je na veoma dobrom putu. Pre četiri godine sam počeo da slušam Vladimira Ivkovića, onda Tapan, pa Kristijana Molnara, koji me je pozvao da snimim set za njegovu radio emisiju i nedavno sam upoznao Tijanu T u Lisabonu kada je imala nastup u klubu Lux.

Da li bi mogao da opišeš lisabonsku elektronsku scenu, da li se dešavaju saradnje na istoj? Da li je scena otvorena za inovacije?

Lisabonska elektronska scena je veoma zanimljiva i dinamična. Scena upija mnogo uticaja sa svih strana sveta, uključujući bivše afričke kolonije, Brazil, Indiju, Veliku Britaniju, SAD, Nemačku itd. I sve to obrađuje na sebi kulturoloski svojstven način. Ima mnogo stvari koje su inovativne i zanimljive. Što se tiče saradnji, ima ih stvarno dosta, hip hoperi sarađuju sa kuduro izvođačima, bass glave sa tehno decom, između ostalog. Zapravo je scena veoma zanimljiva i veoma sam srećan što sam deo nje.

Kakav je osecaj biti umetnik u Portugalu? Da li dobijate podršku vlade za to što radite?

Nije lako biti umetnik u Portugalu. Makar što se tiče muzike. Ne dobijamo mnogo podrške od strane vlade i situacija je postala veoma teška kada je u pitanju promocija i organizovanje događaja i žurki. Postoji mnogo različitih dozvola koje moraš da izvadiš i koje na kraju koštaju mnogo novca, i postoje veoma striktni zakoni koji se tiču buke, radnog vremena i sl.

Pored produkcije i djinga, ti imas veliku ulogu i u lisabonskom klubu Lux Fragil. Kako je započeta ta saradnja i kako je to uticalo na tvoju karijeru?

Pre sedam godina sam se pridruzio timu rezident djeva u klubu Lux Fragil. Redovno su mi postavljali pitanja o izvođačima koje bih doveo i za koje sam zainteresovan. Posle određenog vremena, ponuđene su mi dve večeri mesečno u klubu na kojima bih ja bio host i data mi je sloboda da pozovem izvođače koje bih voleo da vidim tu i sa kojima bih voleo da sarađujem. I prelep je osecaj kada pustaš muziku zajedno sa ljudima u čijoj muzici i uživaš. Uglavnom se nakon toga nastavi saradnja, što u vidu razmene ideja i novih traka, a sa većinom ostanem u prijateljskim odnosima.

Koga bi voleo da hostuješ sledećeg u klubu Lux Fragil?

Ima ih mnogo, ali to je tajna koja će se vremenom otkrivati.

Omiljene muzičke kuće?

Karakter Records, Innervisions, Malka Tuti, Disco Halal, Border Community, Magazine, Correspondant itd.

Bend kome se uvek vraćaš? Da li ima takvog i iz Portugala?

Radiohead and Depeche Mode. Od portugalskih bendova postoji jedan iz 80ih – Heróis do Mar.

Poslednji omiljeni album?

Dollkraut – Holy Ghost People.

Omiljen producent/i u poslednje 3 godine?

Red Axes.

Plejlista za putovanja?

Uvek imam na plejlisti ono što sam kupio poslednjih 30 dana kako bih se što bolje upoznao sa istom.

Ukoliko dođemo u Lisabon, gde ćeš nas obavezno odvesti?

Centar Lisabona i okolna 7 brda. Plaža i Sintra grad. Ukoliko je leto, idealno bi bilo vreme da popijemo pivo i jedemo puževe. Zvuči čudno, znam, ali je prelepo!

Tonight at @luxfragil terrace

A post shared by SWITCHDANCE (@switchdance) on

Ostaćeš u Srbiji desetak dana. Šta je to što nameravaš obavezno da čekiraš?

Generalno, kada putujem, ono što najviše volim jeste da probam lokalnu hranu i piće. Volim da upoznam bolje gradove, čekiram njihove muzeje ili izložbe. Trudim se da odem dalje od glavnog grada i upoznam se sa selima, da budem bliže prirodi. Nadam se da će mi tokom ovog boravka vremenske prilike dozvoliti da odem u unutrašnjost Srbije.

Da li voliš čorbe, ako da, koja ti je omiljena?

Naravno! Mamina je najbolja, definitivno!

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: