Da li imate preko 18 godina?

Najbolji muzički spotovi u prvoj polovini 2020. godine

Šta smo sve mogli da vidimo u prvih šest meseci kada je u pitanju svetska i regionalna muzička produkcija.

Pred vama je lista najzanimljivijih muzičkih videospotova koji su učinili da se zamislimo, preispitamo sopstvene odluke, zbog kojih smo se nasmejali ili začudili, odnosno oni koji su nas ostavili u potpunoj neverici.

Klovnovi koji se bore protiv depresije, đavo koga okolina ne prihvata, žurke iz pakla, jurnjave i nasilje, kreativne koreografije i još mnogo toga može se videti ispod. Možemo posvedočiti da u ovoj totalno haotičnoj godini, autorima spotova uopšte nije nedostajalo genijalnih ideja.

Kao i uvek, vaše predloge šaljite u komentarima.

Jehnny Beth / “Flower”

Liderka sastava Savages početkom maja je objavila debi solo ploču, a najavila ju je upravo ovim provokativnim videom.

slowthai / BB (BODYBAG)”

Navikao nas je britanski reper na nesvakidašnje stvari, pa da li nekog čudi vizuelna predstava koji uključuje noževe, oružje, vađenje zuba, odnosno perspektiva iz nečijih usta ili dna toaleta.

Sitzpinker / Da li”

Super interesantna ekranizacija jedne od istaknutijih pesama sa novog EP izdanja beogradskog benda. Prvi youtube komentar glasi ovako: „sve u vezi ovoga je jedno najdžinovskije najgromoglasnije da“ i ne bih više ništa dodao povodom toga.

Hayley Williams / Cinnamon”

Nekadašnju članicu benda Paramore jure stvorenja bez lica od kojih pokušava da utekne, ali kada se sretne sa njima, ispostavlja se da su to različiti delovi nje same.

Sleaford Mods / Second”

Dve energične i žestoke žene u ulozi dvojca Sleaford Mods pokazuju svoje umeće u noći otvorenog mikrofona. Usledio je zasluženi aplauz prisutnih

tam / “Sve dalje”

Najslađa predstavnica Zicer ekipe u ovom spotu tumara kroz zabavu iz košmara, prepunu sjajno kostimiranih mladića i devojaka, koju povremeno prekidaju kadrovi zanosnog plesa mlade kantautorke.

Pokey LaFarge  / “Bluebird”

Kalifornijski muzičar u ulozi nemilosrdnog gangstera tokom zlatne ere Holivuda. Trominutni film.

Khruangbin / “Time (You and I)”

Urnebesan video jednog od mojih omiljenijih bendova u ovom trenutku. Peščani zamak na različitim lokacijama uz propratne adekvatne ocene.

Lovely Quinces / “WELP”

Punokrvni bend Lovely Quinces u spotu za svoj premijerni singl kombinuje bizarne internet klipove sa tripoznim animiranim kadrovima.

KREATOR / 666 – World Divided”

Legendarni nemački thrash bend vratio se upravo ovim singlom nakon gotovo tri godine pauze i spotom kojim dominira horor estetika prepuna duhovima i ljudima koji su posednuti.

Tim Burgess / “Empathy For The Devil”

Frontmen benda The Charlatans objavio je peto samostalno izdanje ove godine, a jedan od najavnih singlova bila je „Empathy For The Devil“ čiji video nam prikazuje šta se dešava kada je jedan đavolčić neshvaćen tokom ceremonije venčanja.

Pale Origins / “Deathbreather”

Sodoma i Gomora za stolom na početku i kraju spota ispresecane snimcima paklene svirke benda u sredini – sjajan video zagrebačkog metalcore sastava.

The Strokes / “At the Door”

Naravno da će na listi spotova koju priređuje moja malenkost biti mesta i za animirane uratke, pa neka to bude sjajni video za numeru Casablancasa i ekipe koja se nalazi na njihovom povratničkom albumu.

Circa Waves / “Sad Happy”

U videospotu “Sad Happy” sa istoimene ploče engleskog benda prikazana je bizarna terapija u gde učestvuju klovnovi koji se bore sa depresijom. Da li je pomenuta terapija dala rezultate možete saznati na linku ispod.

Šajzerbiterlemon / “Metak”

Običaji u ruralnim predelima Srbije. RIP Sibin.

The Weeknd / “In Your Eyes”

Kanadski pop muzičar objavio je nekoliko fantastičnih spotova tokom prve polovine 2020. godine koji su se bez problema mogli naći u ovom članku, ali, eto, za ovu priliku, odluka je pala na „In Your Eyes“.

Crack Cloud / “Ouster Stew”

Titulu najluđeg videospota na listi poneo je „Ouster Stew“, post-punk kolektiva iz Vankuvera gde se u jednom postapokalitičnom svetu mogu videti prizori obezglavnjenog tela, paljenja i drugog nasilja, te sjajni bubnjarski solo na vrhu demoliranog kombija.

VHS Stereo / “Navijam za tebe”

Koliko sam shvatio, VHS Stereo je užički bend sa trenutnom adresom u Beogradu, a u procesu su objavljivanja debi izdanja čije će singlove predstavljati sukcesivno u vidu spotova. Prvi među njima je ovaj zanimljivi uradak.

Perfume Genius / “Describe”

Američki chamber pop muzičar sam je režirao soptveni video gde je u nekom ambaru kroz divnu koreografiju prikazana simulirana borba noževima, a vidimo i druge kadrove mačo ponašanja.

Them Moose Rush / “Jude’s Got Another”

Za sam kraj, spot bjelovarskog trija, gde je prikazana potera i mučenje plavokose radnice u laboratoriji kako bi odala formulu za određene naučno otkriće.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: