Da li imate preko 18 godina?

MUSIC FLASH

Vesti, singlovi i muzički spotovi kao medij za poticanje građanskih inicijativa širom sveta.

Predstavljamo vam zanimljive nove singlove, najave budućih izdanja i društveno angažovane inicijative Sofiae Ashar i Pussy Riot.

 

Kodaikanal Won’t

Indijska ad hoc reperka, bivša radnica multinacionatlne advertajzing kompanije, Sofia Ashraf je uz pomoć svojih sugrađana odlučila da se pobuni protiv kompanije Unilever, odgovorne za trovanje živom koje se desilo početkom veka kada je fabrika konačno zatvorena, a mnogi njeni radnici su postali žrtve njenog neodgovornog poslovanja. Ne bi li proširila svest o problemu svog grada, Sofia je na matricu Anakonde Niki Minaž izložila problem i pozvala Unilever da se iskupi. Da li je ovo delotvorniji način protesta od uobičajenih šetnji sa transparentima pkazaće vreme, ali je svakako zahvalan da se na zabavan način lokalan problem predstavi globalnom auditorijumu.

Sve (ni)je u redu

Boris Mladenović je na radost nas mileniallsa konačno poklekao pred iskušenjima društvenih mreža i tako nas počastio dirjivom izvedbom jedne od najlepših pesama svog matičnog benda Jarboli.

Pussy riots on

Pussy Riot su se pozabavile problemom migranata, apelujući na evropske države da ne zatvaraju svoje granice. Sve ovo u novom spotu koji su snimile nigde drugde do u Benksijevom Dismalandu.

Arkadni fragmenti

Posle Vila Batlera, još  jedna članica Arcade fire je odlučila da se okuša u solo vodama, ovog puta violinistkinja Sara Nojfeld. Album možete da očekujete u februaru, a do tada je tu prvi singls i naslovna numera “The Ridge”.

Mojne Jovo!

Arafat je izbacio drugi spot “Nemoj Vojo!” koji najavljuje njegov predstojeći album #zakunise.

Love Peace Death Metal

Eagles of Death Metal su izdali prvo zvanično saopštenje posle napada u Parizu.

Minimix D’Amour

A-Trak je povodom napada napravio kratki miks francuskog hip hopa.

Singlovi

*Kaver foto: Izvor

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: