Da li imate preko 18 godina?

MUSIC FLASH

Vesti, najave, reizdanja i singlovi. Svetska i regionalna scena.

1
0

U ovom Music Flash-u vam predstavljamo muzičke događaje koji su obeležili prethodne dve nedelje. Između ostalog godišnjicu platinastog albuma Tejlor Svift, filmsku muziku za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, novi album Jesenjeg orkestra, najave novih izdanja i najsvežije singlove.

 

Prva godišnjica od izlaska “1989”

Tejlor Svift je obeležila godišnjicu svog petog albuma “1989”. Već sada možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti album koji će obeležiti njenu karijeri, i svakako je vrhunac njenog dosadašnjeg uspeha. Kao jedini platinasti album prethodne godine prodat je u preko pet miliona primeraka u Americi, a nešto preko osam miliona primeraka globalno. Pored različitih rekorda koje je probila prodajom singlova, uspeh albuma joj je omogućio da od prošle godine do danas zarađuje u proseku oko milion dolara dnevno. Ona i Kalvin Haris su trenutno najplaćeniji par u muzičkoj industriji.

Novi album Jesenjeg orkestra

Daniel Kovač (Jarboli) je izbacio prvi singl za novi album svog eksperimentalnog folk projekta Jesenji orkestar. “Godine u vetru” je prvi singl sa albuma čiji je pun naziv “Godine u vetru (ili Ne brini, dušo, Ežen je u redu)”. Album je plod saradnje sa grupom Ljubičice.

Death Grips najavljuju novi album

Eksperimentalni hip hop dvojac iz Kalifornije je uprskos glasinama o raspadu koje kruže još od prošle godine najavio svoj novi album “Bottomless Pit”. Kao najava albuma poslužio je klip u kome ikona američkog filma, Keren Blek, čita tekst bubnjara benda (multimedijalnog umetnika Zeka Hila) koji je planirao da sa njom snimi film pre nego što je preminula u januaru 2013. godine.

Dobri Isak na vinilu

Kultni niški post pank bend izdao je svoj jedini kultni album “Mi plačemo iza tamnih naočara” na vinilu. Album je dostupan u crvenoj i crnoj varijanti sa tri bonus pesme i dvadeset ekskluzivnih fotografija benda. Prvi tiraž vinila je rasprodat, a više informacija o nabavci možete naći ovde.

rsz_0006042175_10

Amy OST

Muzika za dokumentarac o životu neo soul dive Ejmi Vajnhaus koju je komponovao i aranžirao Antonio Pinto je zvanično u prodaji. Ovaj brazilski filmski kompozitor se proslavio radom na kultnom “Gradu bogova” (Cidade de Deus).

Povratak Gven Stefani

Posle gotovo decenijske pauze i albuma “The Sweet Escape” Gven Stefani najavljuje svoj povratak na muzičku scenu. Još uvek se ne zna da li singl “Used To Love You” najavljuje eventualni album.

Rep južne pruge

Jedan od najtalentovanijih niških repera, Rimski, je objavio EP “Hustle brat” nastavak svog debi albuma za Bassivity Digital “Brate moj”. Promociju EP-ja ispratila su već dva spota, poslednji za pesmu “Nikada bankrot”.

Singlovi

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: