Da li imate preko 18 godina?

Momci sa savršene margine dolaze u Beograd i sviraju prva tri albuma Hladnog piva

Autor:

Bend Savršeni marginalci u kom su od četvorice članova njih trojica deo doskorašnje postave Hladnog piva održaće koncert 15. marta 2024. u sali Amerikana Doma omladine Beograda, na kom će svirati pesme sa prva tri albuma legendarnog pank-rok sastava – Džinovski (1993), G.A.D. (1995) i Desetka (1997).

Marginalce su formirali Zoran Subošić Zoki (gitara), njegov brat Mladen Subošić Suba (bubanj) i Krešimir Šokec Šoki (bas gitara), a priključio im se za mikrofonom Hrvoje Krmpotić Krmpa, poznat iz HC benda Deafness by Noise.

Prve svirke novoformirane postave održane su u Rijeci i Zagrebu, a beogradska publika će ih premijerno čuti i videti 14. marta. Upravo ovo je bio povod za kraći razgovor sa Zoranom Subošićem Zokijem.

Zbog čega ste se odlučili da se zovete Savršeni marginalci?

Ideja datira još iz vremena Hladnog piva kada smo iz čiste zezancije izmislili bend koji je trebao biti nekakav alter ego Hladnog piva koji svira samo pjesme s prva tri albuma, ali ta ideja nije zaživjela. Prestankom rada Hladnog piva odlučili smo nastaviti u tom tonu, manje komercijalan bend, samo punk, metal i HC plus korona potres u Zagrebu i moj boravak u zambijskom zatvoru su nam se činili kao faktori koji nas stavljaju na marginu, savršenu marginu.

Svoju muzičku misiju započeli ste koncertima na kojima svirate isključivo prva tri albuma grupe Hladno pivo! Zbog čega ste se odlučili na takav potez?

Dugo ta ideja živi, no uz hiper-aktivan bend kakav je bilo Hladno pivo to nije bilo jednostavno, tim više što niti Suba, Šoki niti ja nismo očekivali prestanak rada Hladnog piva. To je bila Miletova odluka, odlučio je napustiti bend, meni se činilo nečasno zvati se i dalje Hladno pivo, a opet nas trojica smo zvuk Hladnog piva s time da smo Suba i ja osnivači benda uz Milu. Kako tada nismo imali gotovih vlastitih pjesama odlučili smo raditi ono što volimo i najbolje znamo, a to je sviranje brze i glasne muzike. Naš pjevač Krmpa nam je odmah rekao: “Čuj, ja ti ne bum peval Zimmer frei i te neke ljubavne hitove !” 😀

Šta publika može očekivati na beogradskom koncertu u Domu omladine? Hoće li biti nekih iskakanja u repertoaru ili će na programu biti samo prva tri albuma Hladnog piva?

Uz pjesme s prva tri albuma Hladnog piva, odsvirat ćemo i pokoju noviju, ali to nikad ne znamo unaprijed, nemamo namjeru privlačiti publiku pitajići što bi željela čuti, mi sviramo svoje pa kome se svidi super, kome ne, njegov problem.

Imali ste do sada nekoliko koncerata. Rijeka, pa Tvornica kulture u Zagrebu, Kranj, Čakovec… Kakav je bio prijem publike i kako ste se osećali na bini posle jedne malo duže pauze?

Zanimljivo je da te koncertene pauze unose nemir i uzbuđenje kada se vraćaš na binu, ali usporedio bih to s plivanjem, kada kreneš čini ti se da iz te vodu nikad nisi napustio, nakon 40 godina sviranja to je prirodno, a opet uzbudljivo. U spomenutim gradovima je bio pakao, ne vjerejum da postoji puno bendova koji odsviraju 40  pjesama za manje od dva sata a da publika sudjeluje od početka do kraja svirke pjevajući i razbacivajući se.

Kako biste ocenili punk scenu u regionu. Koja su to imena koja vam privlače pažnju i koje slušate?

Meni je blisko dosta starih bendova koji još uvijek sviraju: Motus, KBO, Odpadki civilizacije, Six pack, Atheist rap, Goblini itd. Svaki od tih bendova ima neki svoj izričaj i utjecali su na formiranje mase bendova i stava raznih generacija. Punk uvijek živi bez obzira pisalo se o njemu ili ne. Od nekih novijih bendova ne bih izdvajao nekog, da se ostali ne uvrijede .😉

Kakvi su koncertni planovi posle Beograda. Da li već mogu da se najave neki letnji festivali ili turneja?

Može nas se očekivati širom Ex-Yu, za sada nekih dvadesetak nastupa ljetnih je dogovoreno. Veseli nas i što ćemo svirati s nekim svjetski poznatim imenima.

Kada možemo očekivati nešto novo od vas, singlove i zapravo vaš prvi album.

Lagano se radi na pjesmama, uskoro idemo u divljinu posložiti sve pa da krenemo u finiš. U stvari, na pjesmama na neki način radiš od jutra do mraka, a bogami i noću ih sanjaš ponekad. To je proces koji se odvija i kad nisi za gitarom, klavirom, bez olovke u ruci, druga je stvar hoće li ta pjesma ugledati svjetlo dana. Imamo jako puno materijala, mislim da singlove nećemo objavljivati dok nemamo gotov album, mi smo albumski bend. Nadamo se da bi za nekih godinu dana mogli objaviti prvijenac, iako će to nama iz Hladnog piva biti deveti, a Krmpi valjda i deseti album. Bit će to zanimljivo.

*Fotografije: Roberto Pavić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: