Da li imate preko 18 godina?

Mick Harvey Trio feat J.P. Shilo, Glenn Lewis + Steve Shelley

U KC Gradu vas 11. novembra očekuje koncert ovog muzičkog multiinstrumentaliste koji je sarađivao sa brojnim značajnim imenima.

Autor:
4
0

Mick Harvey, multiinstrumentalista, kompozitor i producent koga ne treba previše predstavljati, jedan je od najsvestranijih muzičara sveta. U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo (The Birthday Party) i one koji su blistali u studiju (The Bad Seeds); svirao je i sa zvezdama (PJ Harvey) i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina (Crime and the City Solution); upuštao se u najrazličitije žanrove: od post panka (The Boys Next Door) do ironične šansone, snimivši čak četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Gainsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom.

Nick Cave i Mick Harvey

Baš zato su se u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri: od Texa Perkinsa, Rowlanda S. Howarda, Blixe Bargelda, Alexandera Hackea, Simona Bonneyja, Anite Lane, Lydiae Lunch, Brigitte Bardot, Wima Wendersa, Roberta Forstera i mnogih drugih.

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam. U njenom fokusu je prošlogodišnji album nastao u saradnji sa engleskim piscem Christoferom Barkerom. The Fall And Rise Of Edgar Bourchier And The Horrors Of War (2018, Mute), objavljen prošle godine na Dan primirja, u potpunosti je posvećen turobnim razmišljanjima izmaštanog pesnika Edgara Bourchiera, koji je (bukvalno) završio u rovovima u Prvom svetskom ratu, uz izbor pesama sa prethodnih solo albuma.

Godinu dana kasnije, na ovaj isti dan, 11. novembra, sa početkom u 21h, biće odsviran uživo u KC Gradu. Na ovoj ploči se može čuti i vokal J. P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans), kome je to već peto gostovanje na nekom LP-u Micka Harveya, i on je prvi od tri muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u prvom delu ove double bill večeri predstaviti svoj prilično nesputan samostalan rad. Ostatak benda čine Glenn Lewis (Cambodian Space Project) na basu i Steve Shelley (Sonic Youth) na bubnjevima.

Ulaznice su u pretprodaji u pabu Brod i Dnevnom ChilltonuOd 2. novembra karte će koštati 1700, a na dan koncerta 2000 dinara.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: