Da li imate preko 18 godina?

massless particles by Lebdi & Idklang

Eklektično, neponovljivo, glasom do ritma.

0
1

Čime se baviš? Da li možeš da nam se predstaviš?

U poslednjih nekoliko godina se primarno bavim tetoviranjem (Instagram / Facebook), a ponekad i svojim formalnim zanimanjem, arhitekturom. Sem toga, svoje vreme provodim u ostalim stvaralačkim aktivnostima koje me privlače – muzika, slikarstvo, fotografija, kratke video forme… A vremena nikad dosta.

Foto: Slavica Dolašević

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

Rasla sam upijajući prilično zanimljive muzičke kolekcije mojih roditelja i slušajući somborski radio Spektar čiji DJevi su imali popriličnu autonomiju; jedna od omiljenih aktivnosti mi je bila zvanje radija radi muzičkih želja, to mi je u doba pre interneta bio jedini način da čujem ono što sam htela ili da saznam kako se neka stvar zove. Snimala sam zilion kasetnih kompilacija, puštala muziku na školskim žurkama i želela da budem DJ kad porastem. U osnovnoj školi sam krenula na dečji hor, zatim na omladinski hor Iuventus Cantat u gimnazijskim danima, a tih godina osnivamo i prve bendove, radimo rock i metal obrade i usput krećemo sa autorskim momentima, ali se ti bendovi ubrzo gase odlaskom članova u različite prostorno-vremenske situacije.

U toku leta 2008. sa Dejanom Šimurdom i Urošem Janjićem u periodu od nekoliko magičnih dana i noći u Somboru snimam demo Black Sun Liliesza projekat Syphil  koji je Dejan začeo 2004. Poslednje Syphil izdanje, Paleolith Day, nastalo je 2013. ali ne stavljamo tačku na saradnju; uz Dejanovu pomoć iste godine krećem sa solo projektom Lebdi i od tada sarađujem sa drugim autorima koristeći taj avatar.

U jesen 2013. u Novom Sadu postajem deo Mesta, a u isto vreme u Beču sa Markusom Steinkellnerom – Idklang kroz sirovu improvizaciju nastaje album Dystoplaya i naša saradnja kroz zajedničke nastupe i stvaralačke sesije se nastavlja, novo izdanje je trenutno u produkciji. Miks koji ćete čuti je zajednički.

Kako bi opisala stil muzike koju praviš?

Kao tekući, efemeran, iz duše. Zavisi od konteksta nastajanja. Inspirišu me saradnje, mešanja energija stvaralaca, prostora i vremena u kom se odvija susret.

Šta predstavlja glavni potpis u tvojim live setovima?

Improvizacija kroz saradnju, bacanje u vatru… Glasom do ritma, uključivanje nesvesnog u stvaralački proces, svaki put iznenađenje. Težina.  Zaljubljena sam u neponovljivost.

Kako bi opisala B/A mikstejp koji si snimila za nas?
 
Idklang i Lebdi su zajedno kolažirali svoje trenutne opsesije i vanvremenske favorite uključivši i jedan svoj do sada neobjavljeni zvučni zapis. Ključna reč bi bila eklektično.

Jedna omiljena pesma svih vremena za naše čitaoce?

Tracklist:

 1. Eric Arn - Praecox Feeling
 2. Trepaneringsritualen - Serpent Seed
 3. Quay Dash - Bossed Up
 4. Kamixlo - Ayuda
 5. Sui Generis Umbra - Comayhem
 6. Idklang & Lebdi - ??
 7. Akvan - قلمرو آتش
 8. Asfast - Geotrauma (Chest Piece)
 9. Sui Generis Umbra - The Open Self
 10. Wormlust - Sex augu, tólf stjörnur
 11. Wælder - Loss
 12. Team Rockit - Nadir
 13. Jung An Tagen - 23:08 THIS WAS THE LAST MESSAGE
 14. Ildfrost - Shitspinner
 15. Arca - Faggot
 16. Mesta - Daj mi da te gledam
 17. Swans - To Be Kind
 18. 700 Bliss - Scully
 19. Laibach - Across the Universe (edit)

Lajkuj:

Komentari:

 1. Brassneck says:

  Tarabići su još davno lepo rekli da će doći dan kada će Čačkom zavladati bosoglavi junoša iz Erčega i da će to vreme ostati upamćeno kao zlatno doba čačanske istorije. Večni spomenik na vreme njegove vlasti biće veeeliki zid ispod kuće njegove tetke, na kojima će generacije malih Čačana izučavati to do kojih visina jedan grad može da se vine, kad izabere pametno. I zato, bravo Čačaniii!

Ostavite komentar:

Slični članci: