Da li imate preko 18 godina?

Marinirani vinili

Party u KC Grad. Spoj rafiniranog house zvuka i delikatesne zakuske kao rezultat saradnje Soul Print Recordings, restorana Dijagonala 2.0 i KC Grad.

0
0

Ove subote, 30. maja, u Kulturnom centru Grad biće održana žurka pod nazivom “Marinirani vinili u pikantnom francuskom sosu”. Očekuje nas spoj rafiniranog house zvuka i delikatesne zakuske kao rezultat saradnje Soul Print Recordings, restorana Dijagonala 2.0 i Kulturnog centra Grad.

Cele noći muzika će se slušati isključivo sa vinila, a nastupaju Life Recorder (Marseille), Soul Print Recordings (Beograd) i Vlada Janjić (Beograd)

Life recorder od sredine 90ih putuje predelima techno & house muzike pod jakim uticajem nekih od heroja detroitskog i čikaškog zvuka. Producentsku karijeru počinje na starim magnetofonima, a zatim ušavši u vinilni svet, objavljuje svoju prvu traku 2006. za etiketu “Cod 316 Recordings”. Sledi period konstanog učenja, nastupa širom Evrope i pre svega iskrene želje da održi i kroz svoju umetnost izrazi vezu između muzike i života. U protekle tri godine pokazuje novu, zreliju i introspektivniju fazu koja rađa nova izdanja za Atmospheric Existence (UK), Troubled Kids records (Španija), Snapshot (UK), beogradski Soul Print records, ali i čuvenu Aesthetic Audio iz Detroita.

Life-Recorder

Soul Print Recordings je grupa beogradskih DJ-eva i producenata Akioki, DJP i Petkovski. SLP teži da istraži i definiše sve varijante i nijanse deep house žanra i konstantno podstiču kontinuirani protok ideja i kreativnost kolega producenata, kao i razvoj novih umetnika i njihovih stilova. Do sada su objavili nekoliko digitalnih i dva vinil izdanja na kojem se pojavljuje i Life Recorder.

Vlada Janjić predstavlja jednu od ključnih figura na beogradskoj elektronskoj sceni još od njenog ustanovljenja pa do dana današnjeg.

Povodom ove žurke popričali smo sa ekipom Soul Print Recordings-a.

Kako ste došli na ideju da beogradskoj publici ponudite jedan, za ovdašnje prilike ne baš uobičajen koncept, spoj odlične hrane i muzike?

Ideja nije sasvim nova, već par godina sa Dijagonalom razvijamo koncept gde su ambijent, hrana i muzika povezani u jednu celinu koja, kao takva, pruža višestruko jači doživljaj od prostog zbira ova tri elementa. Ovo je princip koji bismo želeli da predstavimo i u nama izuzetno inspirativnom ambijentu KC Grada u subotu.

Što se tiče muzičkog dela, šta publika može očekivati u subotu?

S obzirom da ceo događaj startuje ranije u bašti, to nam daje mogućnost da predstavimo širinu Soul Printa. Nismo pristalice etiketiranja muzike, volimo da imamo slobodu da se poigravamo sa različitim žanrovima elektronske muzike. Od Krisa (Life Recorder) možemo očekivati najkvalitetniji i najprefinjeniji deep house set, a posebno nam je drago što će nam gost biti i Vlada Janjić, čiju muziku izuzetno cenimo.

Kakvi su planovi Soul print record label-a u narednom periodu?

Imamo već nekoliko novih izdanja u planu, a narednu ploču  potpisaće dva vrlo poznata imena: veteran američke scene Brian Harden iz Čikaga i popularni francuski producent Anaxander. Trudimo se da na svakom izdanju ponudimo spoj izvođača koji ranije nisu radili zajedno i da se na svakoj ploči desi nešto novo i interesantno. Jako je zanimljivo pratiti kako svako od umetnika daje svoj doprinos i kako se na kraju kreira nešto novo i neočekivano. Pošto smo i mi kao tim jedan eklektičan spoj koji dobro funkcioniše, taj princip smo želeli da primenimo i na našim izdanjima.

Karte za ovaj specijalni događaj su u pretprodaji po ceni od 300 dinara u KC Gradu, dok će na samom ulazu sat vremena posle ponoći koštati 500 dinara.