Da li imate preko 18 godina?

Malomfesztivál: uzbudljiv muzički program

Autor:

U organizaciji Omladinskog i kulturnog udruženja “Wemsical Serbia”, već devetu godinu zaredom Malomfesztivál će uzdrmati salaše oko Oroma, razbuditi mlade, stvarajući prijateljstva i pružajući prostor za brojne kulturne događaje bez kojih se ne može zamisliti ni jedan avgust u ravnici.

“Ne plašimo se da evoluiramo, da nastavimo da se menjamo, da iscrtavamo nove staze i proširujemo granice. Naš tim je cele zime neumorno radio na tome da ovo leto bude još bolje, posebnije i nezaboravnije od prethodnih – svake godine, tu negde, kod vetrenjače, suncem obasjani i nasmejani. Dobrodošli na deveti Malomfesztivál!”, rekli su organizatori.

Festival koji se održava od 10. do 12. avgusta nudi niz osvežavajućih, opuštajućih i osnažujućih aktivnosti za male i velike. Kao i uvek, ljubimci su dobrodošli. Bazen i kampovanje su besplatni za posetioce festivala.

Malomfesztivál se svake godine trudi da svoju muzičku ponudu učini šarolikom i uzbudljivom, dajući prostor ne samo popularnim već i manje poznatim, značajnim umetnicima, crpeći iz svog užeg i šireg okruženja, dotičući se raznih muzičkih stilova.

Na festivalu će nastupiti brojna imena iz Srbije, regiona i sveta.

Rundek i Ekipa (HR), sastav koji predvodi frontmen legendarnog benda Haustor iz osamdesetih, Darko Rundek, jedan od najznačajnijih i najautentičnijih kompozitora na jugoslovenskoj rok sceni. Na ovom ekološki svesnom festivalu moći ćemo da prisustvujemo nastupu jednog od najglasnijih eko boraca muzičke scene i njegove fenomenalne ekipe.

BCUC (ZA) je muzički biser koji u sebi nosi drevno, nosi moć, nosi život. Oni su obnovljiva i nezaustavljiva energija iz Južnoafričke Republike. Prošle godine je ovaj bend bio najpopularniji među posetiocima. Kao i ostale izvođače koji gostuju na ovom festivalu, veoma ih je teško kategorisati. Njihova muzika spaja zvučni pejzaž afro-psihodelije, protkan atmosferom moderne i eksperimentalne muzike sveta.

VHK (HU) iliti Galopirajući islednici. Njihov stil je fuzija psihodeličnog panka, hardkora i etnopanka. Svoju muziku opisuju kao „šaman pank“ i „magična narodna muzika“. Bend koji već blizu pedeset godina hara muzičkom scenom, zabranjen u socijalstičkoj eri Mađarske, bend koji je više puta doživeo vaskrsenje. Obožavan je od strane izvođača kao što su Iggy Pop i Henry Rollins. U Americi ih je izdala izdavačka kuća Alternative Tentacles, iza koje stoji Jello Biafra, nekadašnji pevač Dead Kennedys-a. Ukratko: muzika predaka u modernom, glasnom ruhu – transgeneracijska terapija koja je svima potrebna.

E-Play (RS) je srpski alternativni sastav iz Beograda vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, Drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare. Bend koji je aktivan već 25 godina i omiljen među zaljubljenicima u alternativnu scenu, pobrinuće se da posetiocima festivala u vojvođanskoj ravnici zaista donese „Divan dan“.

Tapan (SRB) stvara jedinstvenu harmoniju između elektronske sonike, džez improvizacije i autentičnog istočnjačkog perkusivnog orijentalizma.

Csángálló zenekar (HU) je sastav koji svoju inspiraciju nalazi najpre u tradicionalnoj narodnoj muzici. Njihovi virtuozni nastupi su ujedno i proces prenošenja stanja svesti porekla njihovog zvuka.

Orchester International du Vetex (BE/FR) je trinaestočlani duvački orkestar iz Francuske, Belgije i sa celog Balkana. Za svojih devetnaest godina postojanja, orkestar je uspeo da stvori sopstveni muzički univerzum koji obuhvata jedinstven spoj latino i balkanske muzike, propraćen stilskim elementima tarantele, polke i kumbije. Publika će ovaj koncert imati prilike da sluša zahvaljujući projektu TREMOLO_forte kofinansiranom iz programa Evropske unije “Kreativna Evropa”

Decolonize Your Mind (HU) je mogući odgovor mađarske muzičke scene na King Gizzard & the Lizard Wizard. Inspirisani neevropskom tradicionalnom muzikom, izdati su od strane izdavačke kuće Nicolas Jaar-a “Other People” i veoma su prirodan nastavak projekta Bálinta Szabó-a pod imenom Gosheven.

Kali Fat Dub (HR) stupa na scenu na veliku radost svih onih koji su željni iskonskog daba. Svirali su čak tri puta na najprestižnijem i najbitnijem susretu sound system kulture, Outlook festivalu, i tu zaista dokazali da stoje iza onoga što rade.

Sin Seekas (RS) ovaj put dolaze kao finalisti ovogodišnjeg Bunt rok festivala, a donose šmek fanka, ska, regea i balkanske muzike.

BDHS (SK) ili Bass Drum Horn System dolazi iz Slovačke zahvaljujući projektu MOST. Poznati su po naelektrisanoj energiji i ritmu koji tera na ples.

Satnica će biti dostupna na veb-stranici festivala.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: