Da li imate preko 18 godina?

LP Duo u 13. Evropskoj noći istraživača održaće besplatan koncert

Autor:

LP Duo će u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra (u 20 časova), u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije, nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović su već nekoliko nedelja na koncertnoj turneji umetničko-naučnog projekta ’’ Beyond Quantum Music’’. Turneja je započela koncertom u Novom Sadu u okviru Kaleidoskopa kulture, a nastavila se nastupom na čuvenom festivalu Ars Electronica u Lincu, odakle nose najpozitivnije utiske.

„Imali smo tu čast da nastupimo na tako velikom festivalu kakav je Ars Electronica (Linc), u najboljem terminu, odmah nakon dodele nagrade za životno delo predivnoj Lori Anderson“, izjavio je LP Duo. Ona je sa sobom donela veliku umetnost i deo nekog drugog sveta. Od nje smo učili besprekornost, skromnost i posvećenost. Koncertu LP Dua je prisustvovao veliki broj ljudi, posebno mlađe generacije, a reakcije su bile vrlo emotivne.“

Tokom svog rezidencijalnog boravka na Tehničkom univerzitetu u Delftu (Holandija), Sonja i Andrija su imali priliku da sarađuju sa najistaknutijim kvantnim fizičarima i mirkobiolozima iz celog sveta, uključujući i naučnike sa univerziteta u Oksfordu i Kopenhagenu. Zvuke kvantnih kompjutera, pomeranja atoma i genetskog koda pod plaštom njihovog već prepoznatljivog muzičkog jezika, LP Duo će izvesti na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima. Beyond Quantum Music je o projekat koji su Sonja i Andrija razvijali u okviru svoje istoimene kompanije, u saradnji sa inženjerima ugledne američke firme HTEC a uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Prošle nedelje LP Duo je svoj projekat predstavio i Splitu na Mediteranskom institutu za istraživanje života. – Medils, a  beogradskoj publici Beyond Quantum Music predstavljaju u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra u 20 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Koncert je poklon beogradskoj publici, a svi zainteresovani za besplatne karte mogu da se prijave putem mejla office.preventer@gmail.com. Ovaj kompletan audio-vizuelni događaj deo je saradnje LP Dua i vizuelnog umetnika koji nastupa pod imenom Izvanredni Bob.

*naslovna fotografija: Laslo Antal

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: