Da li imate preko 18 godina?

LP Duo: Lemon, Honey, Ginger

Novi sing kojim LP Duo najavljuje svoj autorski album Duality.

Autor:
3
0

Nekoliko dana pre izlaska novog albuma „Duality“, LP Duo predstavlja i treći singl koji će se na njemu naći, a koji nosi naziv „Lemon, Honey, Ginger“. Da inspiracija leži u apsolutno svemu što nam se događa i što nas okružuje, dokazuje ova harmonična kompozicija za dva hibridna klavira.

„Budući da je pesma nastajala dok smo bili naizmenično bolesni, naziv je omaž sastojcima koji su nas spasili tokom sezone gripa i direktno uticali na harmoniju koja vlada u ovoj kompoziciji“, objašnjavaju Sonja Lončar i Andrija Pavlović, koji stoje iza umetničkog imena LP Duo.

Nakon „Analog Love“ i „Prince de Galles“, LP Duo donosi i treći singl sa albuma „Duality“ koji će biti predstavljen 20. septembra u izdanju Universal Music Serbia, a se može naći u pretprodaji na svim dostupnim servisima, kao i na ploči i CD-u. Novi album po prvi put će na jednom mestu okupiti autorske kompozicije ovog dua pisane za hibridni klavir – potpuno nov instrument kreiran u jedinstvenom projektu „Quantum Music“ koji prvi put u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.

Foto: Marko Milovanović

Od 2004. godine Sonja Lončari Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP Duo, istovremeno su eksperimentisali sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijali novi pristup savremenoj klavirskoj muzici. Od tada, brišući granice između kamernog ansabla i rok benda, i pod imenom LP Duo, postali su jedan od trenutno najuspešnijih klavirskih dua.LP Duopočeo je kao projekat školovanih umetnika klasične muzike, ali je njihovo istraživanje i rad na različitim projektima definisalo njihovu muziku i žanrovski je smestilo negde između klasične i popularne muzike.

Foto: Marko Milovanović, Lazar Bodroža

Naručite album „Duality“ po pretprodajnoj ceni, ili slušajte singl Lemon, Honey, Ginger na svim platformama. 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: