Da li imate preko 18 godina?

LP Duo: Koncert za dva hibridna klavira u Kolarcu

U subotu 02. marta očekuje vas nakon duže vremena koncert u Velikoj dvorai Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20h.

Autor:
0
0

Nakon izuzetno uspešne turneje u 2018. godini, u okviru koje su održali koncerte u Parizu, Londonu i Njujorku, LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović, posle duže vremena ponovo nastupaju u Beogradu u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 02. marta u 20 časova. 

Na koncertu na Kolarcu, LP Duo će svirati na posebno dizajniranim hibridnim klavirima, koje su osmislili zajedno sa elektroinženjerima Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, povezujući akustične klavire sa kompjuterima te stvarajući jedinstven zvuk koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost. Sonja i Andrija će vas povesti na jedinstveno putovanje kroz muziku XXI veka i kompozitore koji pišu za njih ili čija dela aranžiraju za dva hibridna klavira (Meijering, Božičević, Helweg,Correa). Takođe, na ovom koncertu publika će moći premijerno da čuje deo autorske muzike LP Dua za dva hibridna klavira, koja će se uskoro pojaviti na njihovom novom albumu u izdanju svetski poznate muzičke kuće Universal Music Group.

LP Duo već godinama eksperimentiše sa beskonačnim mogućnostima sviranja na dva klavira, razvijajući potpuno nov pristup izvođenju i komponovanju muzike XXI veka. Dobitnici su više od 30 internacionalnih nagrada i nastupali su u najpoznatijim dvoranama širom sveta (Carnegie HallNjujork, Kennedy CenterVašington, NUS Singapore, Royal Danish Theater and OperaKopenhagen). Izabrani su za jedan od 8 najboljih svetskih dua na najvećem takmičenju klavirskih dua u Majamiju 2008. Tokom i nakon usavršavanja u Beogradu i Nemačkoj, izvode premijerno novu muziku a veliki broj kompozitora širom sveta im posvećuje svoja dela.

Elegancija klasike, sloboda džeza, snaga rokenrola
Carnegie Hall

Paralelno komponuju muziku za pozorište i TV, iniciraju i učestvuju u velikom broju međunarodnih projekata od kojih se izdvaja projekat ,,Kvantna muzika”. U okviru ovog projekta, sa grupom srpskih elektroinženjera i kvantnim fizičarima iz Oksforda i Singapura, stvaraju potpuno novi instrument – hibridni klavir, koji povezuje bilo koji akustični klavir sa kompjuterima. Razvijajući ovaj novi instrument i originalni klavirski zvuk, komponuju autorsku muziku. Hibridni klavir kao inovacija na polju umetnosti i tehnologije, doneo im je treću nagradu na takmičenju za najbolju naučno-tehnološku inovaciju 2017. godine u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. LP Elektro je njihov alter ego muzički projekat u okviru koga komponuju elektronsku muziku. Albumi LP Dua i LP Elektra, biće objavljeni u izdanju Universal Music Groupu 2019. godini. Tokom proteklog perioda, održali su ,,parfemsku turneju” nastupivši u Parizu, Londonu i Njujorku, dodeljeno im je priznanje za ,,kreativnost i umetničku inovaciju” u okviru događaja ,,Ličnosti životnog stila” u organizaciji ,,Fabrika”, uspešno su odbranili doktorske teze na primeru projekta ,,Kvantna muzika” na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i komponovali su muziku za seriju ,,Žigosani u reketu” autora Dragana Bjelogrlića i Marka Savića.

Koncert na Kolarcu biće realizovan u saradnji sa Fabrikom i Centrom za novu umetnost CENU. Karte u pretprodaji na blagajni Kolarca 800 din, na dan koncerta 1000 din.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: