Da li imate preko 18 godina?

Lollapalooza u Berlinu četvrti put

Dva festivalska dana, 140.000 ljudi i 70 izvođača na festivalu kojim se zatvara letnja sezona!

Autor:
0
0

Berlinsko izdanje festivala Lollapalooza biće održano četvrti put 8. i 9. septembra ove godine. The Weeknd, David Guetta, The National, Liam Gallagher i Imagine Dragons glavne su zvezde ovogodišneg festivala, uz legendarni nemački bend Kraftwerk.

Prvo izdanje festivala održano je na nekadašnjem aerodromu Tempelhof, a naredna dva u Treptauer parku, odnosno Hopegartenu. Festival je najpre izmešten sa Tempelhofa zbog izbeglica koje su tamo smeštene, pa je 2016. održan u Treptauer parku. Međutim, lokalno stanovništvo se žalilo na buku, pa je festival izmešten izvan grada, na hipodrom Hopergarten, ali se i tamošnje stanovništvo žalilo na buku.

Ove godine izbor je pao na Olimpijski park i Olimpijski stadion. “Imam osećaj da smo konačno pronašli lokaciju koja najbolje odgovara ovom festivalu”, kaže direktora Lollapalooze Berlinu Fužina Sep. “Ovaj festival pripada Berlinu”.

Organizatori očekuju 140.000 gledalaca koji će imati priliku da čuju 70 izvođača. Konerti i DJ nastupi počinju veoma rano, i većina se održava po dnevnom svetlu. Lollapaloozu u subotu, 8. septembra, u 11:00 otvara nemački DJ i producent Oliver Kolecki nastupom na Perry’s Stage-u, jedinom koji će se nalaziti unutar Olimpijskog stadiona. Na ovoj bini, koja je dobila ime po osnivaču festivala Periju Farelu, frontmenu benda Jane’s Addiction, iste večeri od 21:30 nastupa David Guetta, a pre njega Armin van Buuren. Još jedna važna napomena je nemačka preciznost – sve počinje na vreme.

Dve centralne bine biće postavljene jedna naspram druge, u parku zapadno od stadiona i na njima će naizmenično nastupati brojni bendovi i muzičari. U subotu od 18:40 na Main stage-u 2 sviraju The National, od 20:00 na Main stage-u 1 nastupa The Weeknd, a glavni program zatvara K.I.Z. koji na glavnoj bini 2 nastupaju od 21:20. Kome se ne slušaju nemački hip-hoperi, ili legendari francuski DJ na stadionu, može otići na Alternativnu binu gde od 21:30 nastupa engleski indi rok bend The Wombats.

Drugog festivalskog dana Dua Lipa će imati matine nastup od 15:15 glavnoj festivalskoj bini broj 1, gde od 17:15 nastupa Liam Gallagher. Imagine Dragons nastupaju od 18:30 na drugoj glavnoj festivalskoj bini, Fink na Alternativnoj o 18:45, a na Perry’s Stage-u od 19:30 legendarmi nemački denseri Scooter, a od 20:45 Kygo. Glavne zvezde druge festivalske večeri su Kraftwerk koji će imati dvočasovni nastup na prvoj glavnoj bini koji počinje u 20:00.

I ove godine biće organizovani brojni programi za decu, nastupi brojnih umetničkih i akrobatskih grupa, pozorišne predstave, nastupi lokalnih muzičara i horova. Ono što je sasvim izvesno je da će posetioci festivala i ove godine uživati u karnevalskoj atmosferi.