Da li imate preko 18 godina?

Kišobran i Before After preporučuju šta ne smete da propustite na MENT festivalu

Ukoliko planirate put u Ljubljanu, ovo su nastupi na koje treba obratiti pažnju.

2
0

Show case festival i konferencija MENT održava se četvrtu godinu za redom u Ljubljani od 31. januara do 2. februara i sigurno je jedan od naših omiljenih festivala u ovom zimskom periodu zbog programa koji omogućava da čujete interesantne priče i naučite nešto o muzičkoj industriji u regionu ali i u svetu ali i zato što nam omogućava da čujemo dobre bendove za koje ne bismo nikad čuli da nam ih MENT festival ne predstavi u ova tri dana druženja u Ljubljani.

Svakako preporuka da pogledate ceo program i nađete zanimljiva predavanja koja vas interesuju, ali i ukoliko samo želite da uživate uz dobru muziku i noćnu zabavu u Ljubljani početkom februara.

Izdvajamo za vas našu preporuku i bendove koji su nam se izdvojili na prvo slušanje, svakako pored njih uvek je zabavno slušati i domaće bendove na stranom festivalu, a ove godine u Ljubljani se iz Srbije predstavljaju Threesome, Igralom i Dogs in Kavala. Vidimo se u Ljubljani!

TOLSTOYS (Slovačka) – mladi dream pop bend iz Slovačke formiran oko mlade autorke Ele Tolstov. Tek imaju dva singla Right Choice i Agape sa tek objavljenog albuma Botanika ali najavljuju intereseantne indie zvuke u godinama koje dolaze.

YGT live! (Slovenija) – post pop bend iz Ljubljane Young Gay Thoughts nas nije sad osvojio na prvo slušanje jer smo već imali prilike da ih čujemo dva puta u Beogradu, ali nažalost jedan su od bendova koje primeti mali broj ljudi na ovakvim gostovanjima. Na MENTu sada predstavljaju njihov novi klupski projekat YGT i prvi plesni EP koji su objavili u julu prošle godine. Još jedna prilika da ne propustite ovaj bend i čujete ih uživo!

HATER (Švedska) još jedan mladi bend sa karakterističnim švedskim pop zvukom koji izdvaja vocal pevačice Caroline Landahl. Nas je podsetio odmah na Beach House, a u opisu MENT festivala kažu da su im uticaji bendovi Alvvays,  The Pretenders i naravno The Radio Dept, mi se radujemo da ćemo ih čuti u petak 2. februara u klubu Gromka u Ljubljani.

ERIC SHOVES THEM IN HIS POCKETS (Poljska) još jedan indie pop bend koji nam se izdvojio sa spiska bendova, kažu da je na njihovom poslednjem albumu indie zvuk praćen i hip-hop i rock uticajima.

FRAN PALERMO (Mađarska) spajaju rock ’n’ roll sa elementima world music-a i vrlo su specifičan bend na mađarskoj muzičkoj sceni koju i pored blizine ne poznajemo.

5K HD (Austrija) – jazz, dubstep, breakbeat bend iz Austrije opet sa karakterističnim ženskim vokalom koji se izdvaja na njihovom tek objavljenom debi album.

FARVEBLIND (Danska) kažu za njih da su prava noise čudovišta plesnog podijuma i mladi Chemical Brothers. Tek imaju dva singla za preslušavanje pa ćemo morati da ih čujemo uživo da sve ovo i dokažemo.

ÚLFUR ÚLFUR (Island) nam otkrivaju hip hop scenu Islanda, repuju na svom jeziku ali to ih ne sprečava da nastupaju po celom svetu i da publika takođe počne da repuje na islandskom. Spremamo se, slušamo ih i učimo islandski da možemo da im se pridružimo u Ljubljani.

AVOID DAVE (Estonia) vodi mladi muzički producent Taavi Paomet koji kombinuje svoj vokal sa svojim omiljenim muzičkim uticajima za ovaj sad četvoročlani indie elektronski bend. 2016. su imali najbolji album elektronske muzike u Estoniji.

WANDL (Austrija) ima samo 22 godine i svoj album je radio u studiju Dorian Concept-a koji mu i gostuje na ovom albumu, a proglašavaju ga za najprogresivnijeg i najintrigantnijeg producenta.

Poslednji bend koji izdvajamo su u stvari i jedna od najvećih imena festivala i imaju tu čast da ga otvore  u sredu 31. januara.

YOUNG FATHERS (Velika Britanija) su nazivali i čudacima hip hopa koji uspešno ukrštaju sa indie rockom, RnB-om I pop-om. Sarađivali su sa Massive Attack, a čak 6 pesama im se nalazi na soundtracku za film Trainspotting 2.

Sve informacije o kartama, detaljnom rasporedu koncerata i predavanja možete naći na sajtu MENT festivala!

Svakako je preporuka i da poslušate Kišobran emisiju na Radioaparatu gde se priča o festivalu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: