Da li imate preko 18 godina?

Kezz nastupa na čuvenom Glastonbury festivalu

Autor:

Tamara Ristić, alias Kezz, biće prvi domaći izvođač koja će nastupiti na prestižnom Glastonbury festivalu, koji se održava od 21. do 25. juna.

“Dragi ljudi, dešava se nešto gotovo neverovatno! Ovde godine sviram na legendarnom Glastonbury Festivalu u Velikoj Britaniji, koji je najveći festival na zelenoj površini i to kao prvi muzičar tj. muzičarka iz Srbije koja je ikada tamo nastupala. Hvala svima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Ako znate nekog ko ide, prenesite da imam dva nastupa i to 21.06. solo, a 23.06. sa divnom umetnicom ILÆY na Toad Hall stejdžu Green Futures Field”, najavila je Kezz na svom Facebook profilu.

Kezz je producentkinja iz Beograda, live looping umetnica, kantautorka i muzičarka. Novi oblik njenih nastupa predstavlja hibrid živog performansa i DJ-inga, gdje kombinuje sopstvenu produkciju i očaravajuće live pevanje s elektronikom i raznim muzičkim stilovima. Ovakav Kezzin pristup postaje sve popularniji nakon prvog celonoćnog seta u legendarnom klubu Brodu 20/44, podseća portal balkanrock.com.

Njen debitantski album Kezz objavljen je 2017. godine za izdavačku kuću Mascom Records, i predstavlja upečatljivi miks modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja, inspirisanog tradicionalnom muzikom Balkana sa snažnom emotivnom interpretacijom i jarkom energijom. Tamara takođe producira u okviru dua Tijamara, zajedno sa sestrom Tijanom. Istraživanje etno motiva nastavlja i na sledećem albumu, prikladnog naziva Elektroizvorika, na kojem se prepliću svedeni tech house, i romanska, bugarska, makedonska, srpska i druge zvučne tradicije.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: