Da li imate preko 18 godina?

Keni nije mrtav: uvek smo bili istrajni i disciplinovani

Autor:

Dinamične pesme ove melodične punk rock grupe iz Kruševca prate teme vezane za odrastanje u malom gradu i pune su iskrenih trenutaka, u kojima originalnost grupe nadilazi očigledne uzore.

Ime su dobili po omiljenom junaku iz legendarne razorno satirične animirane serije “South Park”, koji u svakoj epizodi strada, pa se neobjašnjivo uvek ponovo vrati. U njihovoj verziji, mučeni Keni smo svi mi.

Keni nije mrtav je gitarski trio koji je bio vrlo aktivan ovog leta. Svirali su, objavili spot za pesmu “Nema nazad”, a svetla reflektora su na njima zahvaljujući i inicijativi SERBIA CREATES: The Spotlight. 

Bili ste veoma aktivni ovog leta. Jedna od tih aktivnosti bio je “Nema nazad”, što je i vaša prva kolaboraciju u karijeri u saradnji sa hrvatskim pop trap artistom Zembom Latifom i pevačicom Lu. Kako je došlo do ove saradnje i odluke da spot snimite u Zagrebu.

Zembo Latifa i Rouzi su imali zajedničku turneju još pre par godina. Hostovali smo ga za vreme nastupa u Kruševcu, tada smo se i upoznali i ostali u kontaktu. Ove godine Zembo je imao nastup u Beogradu, javio se sa idejom da dođe nešto ranije u Srbiju zajedno sa Lu. Proveli smo nekoliko dana zajedno, a pesma je nastala jako brzo i lako. Mesečak dana posle toga, nastupali smo na zagrebačkom Beer festu, sa sličnom idejom, da provedemo nekoliko dana u Zagrebu. Sa nama je pošao i Arsa, glavni i odgovorni član tima kada je u pitanju naša video produkcija.

Aktivni ste bili i koncertno. Arsenal, Beer fest, Uzlet u Čačku, Kaleidoskop kulture, nastupi u Sloveniji i Hrvatskoj… Kako ste zadovoljni ovim letom?

Keni je bend koji je navikao na veliki broj nastupa. I pre izlaska našeg albuma imali smo zaista veliki broj koncerata, onda je usledila korona i prinudna pauza. Srećom, jako brzo smo se vratili aktivnostima, a ovo leto nam je bilo prelepo – na samo kvantitativno, već i kvalitativno. Skoro smo među sobom komentarisali kako su nam organizatori svuda omogućili da se osećamo odlično i da damo svoj maksimum svakom smislu.

Deo ste nacionalnog muzičkog projekta SERBIA CREATES: The Spotlight. Na koji način vam učešće u njemu pomaže da se još bolje predstavite ovdašnjoj i regionalnoj publici?

Kao što i samo ime projekta govori “The spotlight”, platfoma je prepoznala neke naše kvalitete i na nas “bacila svetlo” ispred muzičke industrije regiona.

Poverenje koje su organizatori ukazali platformi, pa onda platforma nama, kao i ostalim spotlajterima je jedan lanac koji daje trajne efekte izvođačima, ne samo tokom 45 minuta nastupa, i to je možda i najvažnije.

Kako biste opisali razvoj benda od 2017. kada ste počeli do sada. Šta ste menjali, šta niste i da li je bilo kompromisa?

Kompromis je funkcionisanje u zajednici. Zajednica je trojka koja čini jezgro benda, zajednica su i Keni nije mrtav i svi najbliži saradnici, Keni i fanovi, Keni i industrija i tako dalje. Uvek smo bili istrajni i disciplinovani, mnogo toga se promenilo jer nismo stajali u mestu.

Koji su bendovi presudno uticali na vašu muziku, šta je ono što sada slušate i koji su to izvođači iz regiona koje cenite?

Sva tri člana benda su u muzici, u svim njenim sferama, od dizajna zvuka, filmske produkcije do kreativnog iskaza. Imamo tu sreću da već sada sarađujemo i družimo se sa ljudima koji su nam ne tako davno bili uzori

Najavljen je i novi album ove godine. Kada ga možemo očekivati i u čemu će se razlikovati od vašeg debitantskog izdanja?

Otvorili smo predstojeći album singlovima “Nema nazad” i “Pod tvojim prstima”. Za, recimo, mesec dana objavićemo nešto novo. U planu nam je da dobar deo albuma ugleda svetlo dana kroz singlove, tako da, spremite se za kolekciju “jesen-zima” naših singlova!

*fotografije: Luka Pekić

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: