Da li imate preko 18 godina?

Kakvu smo muziku slušali u mesecu koji najavljuje proleće

Autor:
0
0

Više nikakvih ograničenja nema, tako da nam je mart, osim početka proleća, doneo i neke odlične koncerte. I biće ih sve više i više, a potom kreće i sezona festivala. Ipak, i neki muzičari su bili više nego aktivni, tako da je objavljeno i nekoliko veoma zanimljivih singlova.

Beogradski sastav NAKED objavio je peti studijski album pod nazivom ”Srećna tuga”. Album je objavljen 11. marta za mađarsku kuću NarRator Records, koja godinama unazad svesrdno podržava ovaj bend

Pored albuma, Naked predstavlja i drugi singl Belmondo za koji su snimili spot. ”Novi spot, urađen za numeru koja otvara naš album, mali je omaž našem heroju iz dečačkih dana, Žan-Polu Belmondu”, kažu članovi benda .”Video je sniman u cirkuskom šatoru i prati glavnog aktera, koji prolazi kroz iskušenja. Poruka priče jeste da čovek nikada ne treba da odustane od onoga što je njemu važno. Takođe, u šaljivom tonu, postavlja se pitanje da li je život cirkus ili je cirkus život.”

KISITI je electro-industrial bend iz Kumanova, publici poznatiji kao Ki. Novo ime, novi zvuk predstavljaju i svojevrsni novi početak u stvaralačkom postojanju ovog benda. Zatvorenost granica i nemogućnost organizovanja live nastupa iskorišćen je kao prilika za realizaciju novih muzičkih ideja kako i dodatno definisanje i osvežavanje već postojeće zvučne slike.

Eho je video singl, najava tog novodolazećeg zvuka koji će doživeti digitalnu promociju pre kraja leta.

Pančevački muzičar Ivica objavio je novi singl Nebo je opet crveno u saradnji sa sve popularnijim Lukom Rajićem.

“Ova pesma je za mene ipak posebnija od ostalih koje sam izdao. U pitanju je moj prvi duet i deljenje pesme s nekim. Tema pesme je jedno od najbolnijih i najzagonetnijih iskustava u emocionalnom odnosu s nekim. I treće, spot je kompletno sniman u Banjaluci”, navodi Ivan Kačavenda povodom novog singla.

“Nekoliko meseci pre izlaska singla nisam nimalo bio motivisan za promociju, album, snimanja bilo koje vrste. Onda se niotkuda pojavila Tajana. Imali smo sastanak u Beogradu, gde sam ja došao s idejom da neću nikakav spot, možda eventualno neku fotku za omot da napravimo i to je to. Nije htela ni da čuje. Nju je pesma toliko stvaralački pokrenula da je bilo nemoguće da se ta energija ne prelije i na mene. I evo, tri meseca kasnije imamo najlepši mogući spot, a reakcije slušalaca i gledalaca su, iskreno, nikad veće i bolje.”

 

Posle rasprodatog koncerta u Sali Amerikana Doma omladine Beograda, Iva Mišović, poznatija kao Iva Lorens, objavila je svoj treći singl na srpskom jeziku. Radi se o pesmi pod imenom Tenzija koja će se naći na njenom debi albumu. Kao i na predhodna tri singla Iva je na pesmi radila sa pančevačkim muzičarima, producentom Mlanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret, i članovima benda Buč Kesidi.

Mlada zagrebačka kantautorica Wilhelmina Agnes, pravog imena Ines Turšić, objavila je spot za singl Crystal Eyes Of Yours kojim najavljuje svoj debitantski album “State Of Mind” čiji izlazak očekujemo 3. maja ove godine.
“Pjesma govori o dvoje ljudi koji traže svoje mjesto pod suncem, svoju sretnu točku u kojoj će moći ispuniti svoj puni potencijal, no uvijek nailaze na zatvorena vrata. Lutajući, misle da su pronašli mjesto gdje će ostati, no nailaze na one koji će im reći da su sigurni i na kraju zabiti nož u leđa. Likovi u pjesmi ne moraju se odnositi samo na ljubavnike, muško i žensko. To mogu biti prijatelji, braća i sestre, dvoje običnih ljudi. Dvije jadne izmučene duše koje samo žele malo ljubavi.” rekla je Wilhelmina, koja je napisala, otpjevala pjesmu i odsvirala gitaru.

Oridano Gypsy Jazz Band objavio je novi singl Full Contact.  Pesma je nastala u vreme kada nam je međusobni bliski kontakt bio nešto nezamislivo, ova autorska kompozicija Orjena Riđanovića, lead gitariste i vođe sastava, kroz jedno od svojih značenja evocira ono minulo, bezbrižno vreme za kojim čak i danas čeznemo.

U isto vreme setna i optimistična, Full Contact je arhetipska gypsy jazz kompozicija, koja kombinuje fine kantilene klarineta s virtuoznom gitarom, uz autentične prizvuke irske violine.

Geler je ime novog singla i spota grupe Artan Lili. Gost u pesmi je doajen hip-hopa Ivan Ivanović Juice. Nakon pesme Rokenrol posle rokenrola, koju su snimili sa Zoranom Kostićem Canetom iz Partibrejkersa, ovo je druga pesma koju su realizovali u saradnji sa kolegama sa scene.

“Uradili smo ponovo nešto neočekivano. Ovo je drugi, od pet novih singlova koje ćemo napraviti sa ekipom sa scene! Mogu samo da kažem da je saradnja sa Đusom bila izuzetna, kad čujete pesmu biće jasno da smo i on i mi- ostavili srce na terenu. Takođe mislim da je vrlo važan taj antiratni naboj, koji je adekvatno prenet- i muzikom i slikom. Osetili smo snažnu potrebu da se izrazimo na ovakav način i verujemo da smo u tome uspeli.” , otkriva frontmen grupe Bojan Slačala.

Beogradski muzičar Nikola Vranjković objavio je spot za novu pesmu pod nazivom Kad tuga pobedi bes. Snimljen je na Staroj Planini u selu Velika Lukanja koje je usled nedostatka vode u Zavojskom jezeru posle dvadeset godina ponovo izronilo iz dubina.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: