Da li imate preko 18 godina?

Jarvis Cocker odlazi sa BBC-a

Frontmen grupe Pulp imaće poslednju emisiju na radiju BBC 6 za Novu godinu

2
1

Jarvis Cocker’s Sunday Service emitovala se svake (kao što i ime kaže) nedelje od 2010. sa pauzom koja je trajala od ovog jula. Cocker je najavio ukidanje emisije od početka sledeće godine, a poslednja, od finalnih pet, biće emitovana 31. decembra.

Sunday Service je bila kolažna muzička emisija u kojoj je Jarvis, s dobro poznatim humorom, dovodio goste iz različitih umetničkih sfera, predstavljajući njihov rad i različite događaje. Najupečataljiviji gosti su bili iz muzičke industrije, a Jarvis je radio i tematske emisije o pravcima i određenim muzičarima. Dve, možda, i najbolje su bile intervju sa Biranom Enom o ambijentalnoj muzici i razgovor sa jednim od najvećih britanskih televizijskih autora, sir David Attenboroughom.

Povodom odlaska Jarvis je kratko rekao: „Ovo nije zbogom već samo jedno „do viđenja“. A da bismo se oprostili kako dolikuje u toku zime radimo još pet emisija do Nove godine. Slušajte nas i utoplimo se zajedno“.

Sličnu izjavu dao je i direktor radija BBC 6 Paul Rodgers: „Jarvis je oduvek bio jedan od najvažnijih autora programa radija 6 i jedva čekamo njegov angažman na novim projektima sigurni da će se uskoro vratiti i ponovo raditi sa nama“, zaključio je Rodgers opet ne dajući nikakve informacije zašto je Cocker, uopšte, napustio emisiju.

Njegovi odlasci nisu bili neočekivani pošto je uvek pravio pauze kada je bio angažovan na drugim projektima ili kada je odlazio na turneje, bilo sa bendom Pulp ili kao solo muzičar.

Cockera će zameniti Amy Lamé, perofmerka i promoterka noćnih klubova koju je londonski gradonačelnik Sadiq Khan proglasio „caricom noćnog života“ sa zaduženjem da vodi računa o klupskom životu i njegovoj reputaciji, kako u Velikoj Britaniji tako i u inostranstvu.

S druge strane, Cocker će, zajedno sa Iggy Popom, obraditi pesmu Nick Cavea „Red Right Hand“ za potrebe četvrte sezone serije „Peaky Blinders“. „Red Right Hand“ će biti muzička tema kompletne sezone i Cockera i Iggya čeka ozbiljan posao. Takođe, Pulpov pevač će voditi posetioce kroz novu izložbu o grupi Abba koja se održava od 14. decembra ove do 29. aprila sledeće godine u londonskom Southbank centru. U svakom slučaju, neće biti besposlen, a za kraj poslušajte jednu od najboljih emisija ove godine u kojoj je gostovao trenutno najpopularniji (istovremeno i najbolji što je retkost u savremenoj muzici) britanski soul kantautor Michael Kiwanuka.

*fotografije BBC i YouTube

 

 

Lajkuj:

Komentari:

  1. Zdravko says:

    Glupo pitanje: zasto pisete “Iggy Popom” a ne “Igi Popom”, Nik Kejva itd?

Ostavite komentar:

Slični članci: