Da li imate preko 18 godina?

INmusic od 24. do 26. juna naredne godine

Autor:

Organizatori zagrebačkog INmusic festivala najavili su da će 16 izdanje festivala biti održano od 24. do 26. juna 2024. godine!

INmusic se publici zahvalio na izvanrednoj podršci, strpljenju i toplim rečima kojima su bodrili organizatore koji su bili prinuđeni da otkažu ovogodišnje izdanje.

“Kao i svake godine, prve ulaznice za nadolazeće izdanje INmusica u prodaji su već prvi dan tekućeg izdanja festivala, a iako se ove godine nažalost ne okupljamo na Jarunu nismo zaboravili na najvernije posestioce – za super podršku do 1. jula dostupne su prve superfan ulaznice za INmusic festival #16 putem zvaničnog festivalskog webshopa“, navodi se u objavi festivala.

Ranije ove godine organizatori su istaklu da su uložili velike napore kako bi se INmusic festival održao na prepoznatljivom nivou međunarodne programskog i produkcijskog kvaliteta koju publika očekuje i zaslužuje.

“Posledice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i opšte nesigurnosti koju mnogi od nas osećaju, rezultirali su uslovima koji onemogućavaju realizaciju nezavisnog festivala poput INmusic festivala. U postojećim uslovima nije moguće i ove godine pružiti vam najbolji mogući međunarodni muzički program uz cenu ulaznice prilagođenu kupovnoj moći naše sredine”, saopštili su organizatori februara ove godine.

Ipak jedan od najvažnijih regionalnih festivala, koji tradicionalno okuplja odlične izvođače, održaće se narednog juna.

Prvo izdanje ovog festivala održano je na Šalati 2006. kada su hedlajneri bili Franz Ferdinand i Morrissey. Već naredne se festival seli na Jarun, sadašnju festivalsku lokaciju. Do sada su u Zagrebu nastupili Iggy & The Stooges, Sonic Youth, Nick Cave and the Bad Seeds, The Prodigy, Moby, Kraftwerk, N.E.R.D, Lily Allen, Alice in Chains, Billy Idol, Massive Attack, New Order, Arctic Monkeys, The Black Keys, Pixies, Placebo, Florence + The Machine, Wilco, Arcade Fire, Kings of Leon, Kasabian, Interpol, Queens Of The Stone Age, Suede, Garbage,The Cure… Festival zbog pandemije nije održan 2020. i 2021. godine. Videćemo šta su nam organizatori spremili za 2024.

INmusic festival #15, foto Filip Bušić

*naslovna fotografija: publika na nastupu benda The Killers, INmusic festival #15, foto Rob Loud

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: