Da li imate preko 18 godina?

Gazorpazorp & св. Псета: energični koncertni ispraćaj decenije

Pred koncert u KC Gradu predstavljamo vam ova dva mlada benda aktivna na beogradskoj sceni već nekoliko godina.

Autor:

Gazorpazorp & св. Псета nastupiće u petak, 20.12. od 22h u KC Gradu – udružuju snage i započinju novu deceniju. Nakon njihovog nastupa uživo priređuju nam svima Funky DJ Set. 

Gazorpazorp nastaje 2016. godine, kao četvoročlani bend, koji čine: Damjan Nedelkov, Jasmin Rastić, Nikola Bajčetić i Miloš Đerković. Za vrlo kratak period svog postojanja uspevaju da pridobiju pažnju šire publike i postanu mlade nade i nosioci rok zvuka kako u Srbiji, tako i u regionu. Pre ovog benda bili su aktivni na sceni u bendovima Worng Way Kids, Černobilska Deca, Kotraudar i Johnnygotagun. Pozadina iz koje dolazi svaki od članova benda jeste ono što karakteriše njihov zvuk.

Mahom su bendovi u kojima su svirali bili u pank rok i hardkor pank maniru, dok u ovom bendu se više okreću post panku, nojzu i indiju. Zidovi moćnih nojz rifova koji se prepliću sa agresivnim vokalima polako uplivavaju u milozvučne melodije propraćene horskim pevanjem koje prosto mami – širinu njihovog zvuka je teško opisati, a kamoli obuhvatiti. Neprestana erupcija energije koju ispoljava njihova muzika beskompromisno usisava i prožima svaki nerv i mišić vašeg tela.

Koncertno su vrlo aktivni, uspeli su da za vrlo kratak period sviraju u mnogim gradovima Srbije, ali pored toga su imali par gostovanja u Sloveniji, a najsvežije je bilo u Hrvaskoj i Mađarskoj.

Svoje prvo EP izdanje pod nazivom „EP#1“ su snimili u Down There Studio-u u saradnji sa producentom Urošem Milkićem. Izdanje je ugledalo svetlost dana u novembru 2018. godine, a za pesmu „Jedan kratak dijalog“ su snimili spot. Osim toga saradnja sa Urošem i Down There Studio-om je rezultirala session-om.

Gazorpazorp su deo kompilacije Hali Gali, koja za cilj ima da ovekoveči novi talas rok zvuka koji niče na ulicama prestonice. Pored njih na kompilaciji je još 8 beogradskih bendova: Tipon, Proto tip, Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, KOI KOI, Vizelj, Johanbrauer, св. Псета.

св. Псета je kao dvojac nastajao duži vremenski period, ali svoj konačni oblik je poprimio 2017. godine, kada bend kreće sa aktivnim radom. Kao i njihovi saborci iz Gazorpazorpa bili su aktivni u bendovima Wrong Way Kids, eaglehaslanded, Wiped Out i радост-страдање. Spadaju u malobrojne instrumentalne bendove prisutne na našoj sceni, što ih u startu izdvaja, i s obzirom na dinamičnost i energičnost njihovog zvuka, odsustvo vokala ne predstavlja ninakvu prepreku da angažuje publiku. Iako je broj instrumenata sveden na dva: bubanj i gitara, ovaj dvojac uspeva da vas provoza kroz suludu mešavinu post panka, rokabilija, bluza i garažnog roka. Neosporivo je da posle njihovog koncerta više ništa nije isto, dok sumanutom brzinom ovladavaju prostorom i neprimetno preovladavaju vašim telom i emocijama, nesvesno u vama raste žudnja za novim tonom, za novim udarcem bubnja. Dobili su pečat jednog od najeksplozivnijih sastava.

Iza sebe imaju album „Колико само тајни…“ koji je takođe snimljen u Down There Studio-u. Digitalno izdanje je dostupno od marta 2018. godine, a fizičko izdanje na kasetama je izdao Castrato Records. Imali su priliku da promovišu album na evropskoj turneji sa Technicolor Lies i Canine, gde su posetili Rumuniju, Bugarsku, Grčku i Makedoniju. Osim posete inostranstvu aktivno sviraju u Srbiji,a vrlo zanimljiv podatak je da su nastupali na umetničkim izložbama koje su se održavale u Beogradu i Zagrebu.

Kako je već pomenuto, i oni su se našli među 9 beogradskih bendova zabeleženih na Hali Gali kompilaciji. Kompilacija ne samo da je doživela i fizičko izdanje, nego je specijalno za ovu priliku snimljeno 9 spotova, da bi pesme dobile i svoju vizuelnu realizaciju.

U subotu 20. decembra imaćete priliku da vidite dva najatraktivnija benda rok scene Beograda, učinite sebi uslugu i počastite se odličnim zvukom pred kraj godine! Dođite i očistite svoju dušu pred praznike, za nov početak. Ulaz: 300 dinara.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: