Da li imate preko 18 godina?

Dropkick Murphys 8. februara u Beogradu

Na njihovim koncertima publika horski peva, atmosfera je gotovo fudbalska, a pozitivna energija koju bend isporuči sa bine prosto je neverovatna!

Autor:
3
0

Američki pank bend Dropkick Murphys održaće koncert u beogradskom Domu omladine u sredu, 8. februara, naredne godine u sklopu evropske turneje kojom obeležavaju dve decenije postojanja.

unnamed

Dropkick Murphys nastali su 1996. godine svirajući punk rock sa elemetima irskog folka. Prvi put šira javnost saznala je za njih naredne godine kada ih je prijateljski bostonski ska-punk bend Mighty Mighty Bosstones poveo na turneju kojim je promovisao svoj tada akuelni album “Let’s Face It”. Nedugo zatim i Dropkick Murphys objavljuju svoj album prvenac “Do Or Die” koji je bio pravo osveženje na pomalo monotonoj američkoj punk sceni. Album je producirao Lars Frederiksen iz Rancida a iza benda staje izdavačka kuća “Hellcat Records”.

Kada je originalnog pevača Mike McColgana (ovdašnja publika je imala priliku da ga sluša kao frontmena Street Dogs na Exitu 2012) ubrzo zatim zamenio Al Barr iz sastava Bruisers, mnogi su bili skeptični, ali već naredni abum “The Gang’s All Here” pokazao je suprotno, s obzirom da je svetska popularnost Dropkick Murphysa rapidno porasla. Bend se i dalje držao punk rocka sa primetno više upliva elemenata irskog folka. Uveliko u to vreme velike koncertne sale bile su rasprodate na tradicionalnim St.Patrick’s Day vikendima.

Na narednom albumu “Sing Loud Sing Proud”, koji se pojavio 2001. godine, zvuci tradicionalnih irskih instrumenata (mandolina, gajde, harmonika, frula) učinili su da Dropkick Murphys postane svetska atrakcija i predvodnik takozvanog Celtic punk zvuka.

Singl “Tessie” iz 2004. vinuo je Dropkick u orbitu. Bio je to prvi njihov mainstream hit, koji se vrteo i veoma visoko kotirao na raznim svetskim top listama. Album iz naredne godine “The Warrior’s Code” sa velikim hitom “I’m Shipping Up To Boston” bio je poslednji objavljen za Hellcat. Naredna tri objavili su za sopstvenu “Born&bred” etiketu.

Na ovoj turneji pratiće ih legendarni hardcore sastav Slapshot koji sami članovi Dropkick Murphysa navode kao jedne od uzora iz mladosti. Slapshot je u dva navrata svirao u Beogradu, daleke 1992, kao i dve decenije kasnije.

Ulaznice po promo ceni možete kupiti od utorka, 1. novembra, za 2.000 dinara na svim prodajnim mestima mreže Gigstix i Eventim, u Fenixu i na blagajni Doma Omladine, kao i na sajtovima www.gigstix.com i www.eventim.rs. Nakon rasprodaje ograničenog kontigenta, cena ulaznice će iznositi 2.500 dinara, dok će se na dan koncerta biti 3.000 dinara.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: