Da li imate preko 18 godina?

Depeche Mode, prvi hedlajneri Primavera Sound festivala u Barseloni i Madridu 2023

Depeche Mode su prvi hedlajneri narednog izdanja Primavera Sound festivala. Bend je ovo otkrio na konferenciji za novinare koju su održali u Berlinu gde je, između ostalog, najavljen i izlazak novog albuma Memento Mori i svetska turneja koja će započeti posebnim i limitiranim brojem koncerata u severnoameričkim arenama, pre nego što dođu u Evropu.

Poseta Depeche Mode festivalu biće deo prve turneje Dejv Gahana i Martina L. Gora kao dua nakon neočekivane smrti osnivača Endrjua Flečera prošlog maja. Njihovi nastupi na Primavera Soundu, u petak 2. juna u Barseloni i petak 9. juna u Madridu, biće jedina dva koncerta u Španiji.

Bukiranjem grupe Depeche Mode zvanično je inaugurisan program Primavera Sound 2023, koji će biti isti za izdanja u Barseloni i Madridu. Lajnap koji će uroniti u najuzbudljivije savremene zvuke prvo će muzikom ispuniti Parc del Forum od 1. do 3. juna, a nedelju dana kasnije, od 8. do 10. juna, Ciudad del Rock u Arganda del Rey, prostoru posebno dizajniranom za velike muzičke događaje do kojeg se može doći zahvaljujući šatl autobusu koji će organizatori uspostaviti kako bi se obezbedio nesmetan protok do i od mesta održavanja u svakom trenutku. Biće to besplatna usluga za sve vlasnike ulaznica koja će povezivati Madrid i Ciudad del Rock.

Ali, Primavera Sounda u Madridu neće se održavati samo na lokaciji Arganda del Rey. Po uzoru na Barselonu, i kao zaštitni znak festivala nezavisno od koordinata na kojima se održava, nekoliko prestoničkih mesta biće domaćini komplementarnog programa koncerata uoči glavnog dela festivala sa ciljem da Primavera Sound postane deo kulturnog jezgra grada. Pored toga, Primavera Sound Madrid će takođe imati svoj dan otvaranja u sredu 7. juna kako bi zaokružio maksimu koja će vladati ovim dvostrukim izdanjem: događaj u Madridu će biti veran odraz festivala u Barseloni.

Kako je poznat prvi hedlajner, u četvrtak, 6. oktobra u 12.00 počeće prodaja kompleta ulaznica i VIP paketa za oba izdanja po cenama od 260 € odnosno 480 € (plus naknada za rezervaciju). Za više informacija, možete posetiti zvanični festivalski sajt.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: