Da li imate preko 18 godina?

Boston 168 live u režiji kolektiva TRIII

Izuzetno aktivna beogradska klupska scena dobija tehno pojačanje.

Autor:
1
0

Srpska elektronska klupska scena je od letos osnažena novom dj/promo skupinom, kolektivom TRIII čiju osnovu čine Boža Podunavac, Dušan Kačarević i Mirko Lazarević. Ovi dugogodišnji akteri klupskog života prestonice ukrstili su znanje, veštine i iskustvo u nameri da dopune i osveže klupsku ponudu u Srbiji, ali i regionu.

Beograd je, trenutno, možda i najatraktivnija klupska destinacija u Evropi. Svakog vikenda odvija se nekoliko gostovanja stranih umetnika u sferi klupske elektronske muzike. U najvećem broju slučajeva, u pitanju su DJ nastupi. Zbog toga, kolektiv TRIII u narednom periodu ima nameru da beogradskoj publici ponudi kvalitetnu alternativu i predstavi nekoliko live-act nastupa umetnika elektronske muzike.

Na događaju koji će se odigrati 09.12.2017. godine u klub Drugstore sa početkom u 23h, kolektiv TRIII ugostiće muzički  izuzetno zanimljive italijanske tehno live-act umetnike, BOSTON 168, koji sačinjavaju Sergio Pace i Vincenzo Ferramosca.

Ovaj duo je iz Torina, auto-grada, koji je, slično Detroitu poslednjih decenija 20. veka, doživeo egzodus radnika, pad standarda i kulturno beznađe mladih, gde su napuštene fabrike i hale postale okupljališta, prvenstveno, poklonika muzičke underground kulture. Zahvaljujući aktivnosti i Bostona 168, u Torinu danas postoji nekoliko izvanrednih underground klubova poput Bunkera ili Chaleta, kao i prestižni festivali Club to Club ili Movement.

Boston 168 su postali prepoznatljivi širom Evrope po osobenom autorskom obrascu nastupa uživo, a zahvaljujući precizno odabranoj hardverskoj postavci na nastupima u kombinaciji sa ogromnim muzičkim talentom.

Boston 168 na svojim nastupima koriste uglavnom analognu opremu, legendarne uređaje Roland, Korg i Moog, ali i novije mašine, poput Avalon. Muzika koju sviraju i stvaraju bi se mogla definisati kao old school acid tehno, kombinovana sa savremenim kretanjima na polju elektronskih aranžmana, ali i zvukova. Kao rezultat, što ih trenutno čini možda i najatraktivnijim live act-om u Evropi, na njihovim nastupima dinamička euforija je kombinacija prepoznatljivih zvukova iz prošlosti u sasvim novom, osveženom aranžmanskom ruhu, te posetioci mogu osetiti “I nekad i sad”, bez obzira koliko iskustva imaju u vezi sa klupskom kulturom. Sergio i Pace su, u pravom smislu reči, veoma atraktivni promoteri klupskog elektronskog zvuka. Dva naučnika u stvaranju novog doba acid muzike.

Boston 168 su 2010. osnovali etiketu Old & Young na kojoj objavljuju muziku koju ovako opisuju: “Na našim muzičkim izdanjima želimo da ispričamo istoriju analognih mašina od pre 30 godina kroz naše savremeno iskustvo. Naše muzičko istraživanje je od korena crne muzike do nemačkog minimalizma i konačno do savremenog tehna. Ovo je stvar koja se nikada neće izgubiti među hiljadama lap topova.”

Domaća podrška 9. decembra u klubovima Drugstore i KPTM biće članovi kolektiva TRIII, Boža, Dušan i Mirko, kao i mlade snage srpske i regionalne elektronske scene, Ana Rs, Gorgia i Rope.

Žurka u klubu Drugstore će trajati do 06h, kada će se preseliti u klub KPTM na zvaničan after party na kojem ćemo možda imati priliku da čujemo i Boston 168 za DJ miks pultom.

Early Bird karte su rasprodate, a u pretprodaji je novi kontigent karata po ceni od 750 dinara na svim Eventim prodajnim mestima. Možete ih naći i na ovom linku.

Pratite TRIII kolektiv na Mixcloudu, Instagramu, Facebooku i Twitteru

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: