Da li imate preko 18 godina?

Boginja na Dimenzijama

Na otvaranju ovogodišnjeg Dimensions festivala nastupiće legendarna Grace Jones.

2
0

Šesti Dimensions festival počinje za svega sedam dana, a spektakularno otvaranje je zakazano u pulskoj Areni u sredu 30. avgusta. Drevni amfiteatar po prvi put u regiji ugostiće neponovljivu Grace Jones, legendarnu muzičku ikonu koja već više od tri decenije definiše muziku, modu i umetnost, te je neizostavan deo enciklopedija popularne kulture. 

Legendarna Grace Jones u Pulu dolazi s čak devetočlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasijati u potpuno novom svetlu. Specijalno osvjetljenje, kao i posebna konstrukcija na pozornici, duga čak više od deset metara, napravljena samo za Grace, učiniće da ovaj spekatkl obeleži otvaranje Dimensions festivala. Tu su i vanredni kostimi i sjajan live nastup koji čine da su njeni koncerti ispunjeni uzbuđenjem, provokativinošću i neverovatnom energijom, te su deo potpunog iskustva kojim Grace još jednom dokazuje da je bezvremenska umetnica i živa ikona.

Šezdesetosmogodišnja Grace Jones i dalje je inspiracija mnogim umetnicima, zahvaljujući svojoj muzici, ali i svojoj androgenoj pojavi. Karijeru je počela kao model, da bi ubrzo zatim postala muza brojnim fotografima. Takođe, okušala se i na filmu, a svetu je podarila mnoštvo nezaboravnih hitova. Konačno, 2009. godine, nakon 19 godina pauze, vraća se na scenu  sa zapaženim albumom Hurricane. Od tada ne prestaje da  nastupa, a na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere.

U oktobru ove godine izlazi dokumentarni film Grace Jones: Bloodlight and Bami rediteljke Sophie Fiennes koji će nam pružiti intimni uvid u život ove velike muzičke i modne ikone.

Diva je objavila i memoare I’ll Never Write My Memoirs koji portretišu njen uzbudljivi život. Prošle mesece neumorna Grace Jones ispunila je sa nekoliko probranih nastupa među kojima su španski Primavera festival, engleski Wilderness, i švajcarski Montreux Jazz Festival, pa će ovo biti jedinstvena prilika videti je u magičnom ambijentu pulske Arene.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mestima u Hrvatskoj, a blagajne kod Arene radiće sledeće nedelje, u ponedjeljak i utorak od 15:00h do 21:00h te na dan koncerta od 15:00h do 23:30h. Cena ulaznice je 325 hrvatskih kuna.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: