Da li imate preko 18 godina?

Bend Lelee kreće na jesenju mini turneju po nekadašnjoj Jugoslaviji

Autor:

Ljubljanski heroji jadranskog indi-rok zvuka, Lelee, početkom novembra kreću na svoju drugu mini turneju po Balkanu, tokom koje će obići neke već dobro poznate lokacije u Beogradu i Skoplju, a i predstaviti se novoj klubskoj publici u Bitolju, Kragujevcu i Nišu.

Slovenački kvartet je u ovoj godini, bogatoj događajima, objavio dva singla – nedavno objavljeni instant hit “Snaga” i prolećnu etno psihodeliju Nestaješ”, sa kojima se postavio na mapu indi muzičke scene u regiji, što konstantno dokazuje i svojim energičnim nastupima, na svom terenu i u okolini.

 

Ovih dana Lelee su fokusirani na pripremu novog materijala i snimanje nadolazećih singlova, a turneju, na kojoj će publika moći da čuje i nove pesme, bend koristi kao kratki predah od studija i trenutnog stvaralaštva.

Lelee je simbol međukulturne saradnje među muzičarima sa Balkana – pevačica i basistkinja Jelena Rusjan rođena je u Beogradu (Borghesia, TRUS!), gitarista i pevač Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) je iz Severne Makedonije, a tu su i dvojica Slovenaca – bubnjar Leon Stoilković i klavijaturista Blaž Gracar. Kao učesnici Klubskog Maratona 2020, godišnje klupske turneje koju organizuje Radio Študent, bend je stekao reputaciju na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni svojim sjajnim i uzbudljivim DIY indie zvukom.

Godine 2021. su se pridružili porodici Moonlee Records-a kako bi objavili svoj debi album “Čuka bije pumpa”. Lelee su majstori melodičnog indi pisanja lirike sa osećajem za pop senzibilitet, vešto isporučujući zarazne refrene i bezbrižne, ponekad nostalgične, a ponekad i žešće melodije – idealne za roadtrip i beskrajna letnja lutanja. Njihova muzika je vrsta imaginarnog jadranskog indi roka koji je emotivan, iskren i direktan, prilagođen kako alternativnoj tako i mejnstrim publici koja traži svežu muziku.

 

Lajkuj:

Tagovi:

Ostavite komentar:

Slični članci: