Da li imate preko 18 godina?

Artefakt: Holandsko-nemački tehno duo u Beogradu

Kolektiv TRIII predstavlja nastup dvojca koji pomera granice na savremenoj tehno sceni, a koji će se odigrati 3. februara u klubu Drugstore.

Autor:

Trenutno nastanjeni u Berlinu, holanđani Nick Lapien i Robert Koek čine jedan od najatraktivnijih evropskih underground tehno projekata, Artefakt. Zahvaljujući  organizaciji kolektiva TRIII, live act ovog sastava imaćemo prilike da pogledamo i poslušamo u klubu Drugstore 3. februara ove godine. 

Nick i Robin, pre nego što su osnovali projekat Artefakt, imali su ekstenzivne dj i producentske karijere. Robin je zvučni dizajner i veliki poznavalac i ljubitelj analognih i digitalnih uređaja, uz koje se i zainteresovao za elektronsku muziku. Nick je, opet, u sferi ezoteričnog, umetničkog. Studirao je na muzičkoj akademiji smer kompozicije, a omiljeni hobi mu je fotografija. Pod imenom Lapien, publikovao je nekoliko izdanja od kojih su neka na Soul People Music (Fred P), Rekids (Radio Slave) i Mistress Recordings (DVS1).

Prvo zajedničko izdanje su zabeležili za Prologue 2014, a u naredne dve godine još nekoliko izdanja za Delsin, Field records, kao i Konstrukt.  Prvu fazu projekta Artefakt su krunisali jednim od najboljih albuma prošle godine, Kinship, objavljenim za imprint Delsin.

Na nastupima koriste dosta analognih, ali i digitalnih instrumenata, uređaja i kontrolera. Uglavnom izvode deo opusa koje je već objavljen, ali uvek odsviraju i nekoliko novih tema, onih koje su još u fazi finalizacije, kao i gotov materijal koji će tek biti objavljen. Artefakt su, možda, najatraktivniji deep techno sastav na live act sceni danas.

Dvojac Artefakt će nastupiti u režiji kolektiva TRIII, koji čine Boža Podunavac, Mirko Lazarević i Dušan Kačarević. Oni će biti deo DJ podrške za goste iz Nemačke, a uz njih u Dark Room delu kluba nastupiće Rope i deo Music Reactions tima, Betomeng i RAR. Nakon Dragstora, zabava se seli na zvanični  after parti u klub KPTM.

Karte su za nastup dvojca Artefakt u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventim-a i na njihovom zvaničnom sajtu, a više o događaju i satnici možete saznati ovde. O oficijanom afteru možete se informisati na ovom linku. Više o kolektivu TRIII pročitajte na njihovom Twitteru , pogledajte na njihovom Instagramu i poslušajte na Mixcloudu.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: