Da li imate preko 18 godina?

Ars moriendi, second chances & pistol politics

Recenzije albuma

2
0

 

Predstavljamo vam zanimljiva nova izdanja. Tu je novi Deerhunter, povratak radikalnog levičara Parisa i verovatno najbolji album Lori Anderson do sada. 

Dearhunter: Fading Frontier (4AD)

rsz_deerhunter-fading-frontier-1024x1024

Bredford Koks je jedan od najtalentovanijih rokera današnjice, a posle sjajne Monomanije je značajno podigao lestvicu kada su očekivanja publike u pitanju. Dok je prethodni album predstavljao sublimaciju njegove ljutnje na svet utopljenu u galone kakofonične buke, Fading Frontier je plod jedne druge perspektive, gotovo onostrane. Teška saobraćajna nesreća koja mu se dogodila prošle godine napravila je jedan freeze frame u njegovom životu i držala ga u limbu taman toliko da preispita svoje svetonazore. Ispostavilo se da je taj onirični izlet učinio da se više ne budi namrgođen.

Paris: Pistol Politics (Guerilla Funk Recordings)

rsz_pic75

“We lead the world in only three categories-number of characters locked up, number of grown folks who believe angels are real, and defense spending.” Oskar ovde pljuje rime kao metke, ali nije krimos. On je revolucionar.

Neon Indian: VEGA INTL. Night School

rsz_neon_indian-_vega_intl_night_school_cover_300dpi_cmyk__large

Ako ne mirišete daft punk (a i što bi), ali volite disko, ovde biste bar na kratko mogli da pronađete svoje utočište. Pod svetlima neona.

Laurie Anderson: Heart of a Dog (Nonesuch)

rsz_14462210321479x1479sr

Muzika za film koji nisam uspeo da pogledam je ujedno i najjednostavniji i najbolji album Lori Anderson do sada. 75 minuta divnih i adekvatno orkestriranih priča o njenom voljenom terijeru i suočavanju sa smrti. Lori nam ovde govori o životu i smrti i onome što bi trebalo da stoji između ta dva, ako se potrudite, a to je ljubav.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: