Da li imate preko 18 godina?

Andreas Klotz aka Superskin: o muzici i pitanjima bez odgovora

Pred nastup u KC Gradu 29. novembra razgovarali smo sa Andresom Klotzom - o prostorima, stilu i radu na novim trakama.

Razgovarali smo sa Andreasom Klotzom koji će ponovo svirati pred beogradskom publikom 29. novembra u KC Gradu, a gde će pod pseudonimom Superskin izvesti svoj live set eksperimentalne elektronske muzike. Andreas je u Beogradu svirao od 2015. godine više puta, i to u prostorima kao što su Kvaka 22, Matrijaršija i Drugstore.

Pored njega uživo će nastupiti i Carrageenan, francuz sa prebivalištem u Belgiji, solo minimal raw beats projekat briselskog elektroničara Matthieua Leveta koga je beogradska publika imala prilike da čuje u okviru dua Pizza Noise Mafia na festivalu Novo Doba 2017. godine. Treći live nastup izvodi Gábor Kovács aka Új Bála, omiljeni budimpeštanski tehno-noiz kompozitor i vizuelni umetnik, koji izuzetno često objavljuje nove radove za različite etikete poput: Dalmata Daniel, Baba Vanga, Czaszka Records, Cutspoons Records, Farbwechsel…

Superskin i Új Bála takođe imaju i bend Dutch Courage, a album The Lounge Era izdat za Bezirk Tapes, koji je mešavina daba, esida i IDM-a, možete da slušate ovde.

Lokalnu podršku čine DJ Krem, još jedan pseudonim Marije Balubdžić koja je poznata i kao Umbra, i Lil Taty b2b Bolelee, kao suosnivači sveže beogradske etikete Minor Adjustments, a koji su veoma aktivni u raspirivanju i oživljavanju lokalne leftfield elektronske scene. Lil Taty takođe uređuje i MURK – podkast namenjen najinteresatnijoj muzici Istočnog bloka (i šire).

Šta ti je idealna postavka za pravljenje muzike?

U poslednje vreme simultano snimam sve svoje instrumente, uživo i odvojeno po kanalima u softveru. Baš mi dobro ide.

U čemu je tajna održavanja tvog zvuka svežim?

Veruj sopsvenom sudu i ostavi neka pitanja bez odgovora.

Kako bi opisao sopstveni stil u tri reči?

Hipnotišuć, evocirajući, spor.

Da li radije sviraš u malim intimnim prostorima ili na velikim festivalima?

Nisam baš svirao na velikim festivalima, ali jesam iskusio i neke prevelike i premale prostore. Tako da pretpostavljam da postoji nešto kao prostor idealne veličine za mene. Previše intimno može biti nelagodno, a previše veliko može dovesti do raspada.

Superskin

Šta najmanje voliš da radiš dok si na turneji? A šta te uveseljava osim nastupa?

Najmanje volim putovanje samo po sebi, „stizanje nekud“. Istina, ponekad uživam u vožnji zbog lepog predela, ali to je stvarno izuzetak. Ono što me stvarno čini srećnim je slučaj u kom kad stigneš tamo gde treba postoji ta jedna osoba, sa kojom se osećaš u kao da si dobrim rukama i da si zbrinut. Neko ko je mislio na sve i ko će se pobrinuti za sve tako da možeš da se opustiš i koncentrišeš na sviranje. Dobar domaćin.

Poslednji koncert koji si posetio?

Napalm Death.

Omiljena pesma u poslednjih par dana?

I Wish U Heaven od Prince-a.

Jedan svevremenski favorit za naše čitaoce?

M od benda The Cure.

Da li imaš neki savet za mlade entuzijaste u muzičkoj industriji?

Nemojte raditi zbog novca.

Šta očekuješ od srpske publike 29. novembra u KC Gradu i da li si već nastupao u Srbiji?

Nadam se da će dosta ljudi doći i da će biti zainteresovani za muziku. I da, nastupao sam u Srbiji već nekoliko puta.

26. novembra će deo ekipe gostovati u emisiji na Radio Aparatu kod Cece Đolović (od 13h) gde će podeliti 2×2 karte za žurku 29.11. u KC Gradu. Slušamo se. 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: