Da li imate preko 18 godina?

A.N.D.R. donosi zvuk Njujorka u Beograd i predstavlja nove glasove srpskog popa

Autor:
0
0

Andrija Gavrilović odnosno A.N.D.R. muzički producent i trubač školovan na Berkliju, predstavio je album U KRUG na kome gostuju nova lica lokalne scene, a koji se može pronaći na svim streaming platformama. Njegove kompozicije upotpunili su neki od najistaknutijih artista novog pop talasa – Luka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, Maat Bandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya i ANJA. Naslovna pesma albuma, U KRUG, predstavljena je pratećim video spotom.

,,Misija ovog albuma jeste da pokažemo javnosti da je domaća muzika sve bolja zbog vrhunskih muzičkih umetnika koji je prave, a i DJ-evima i radio stanicama kažemo Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu da zabave publiku. Jedino što treba da pitamo sve – kako možete još više da nas sve podržite kako bi naša muzika mogla postati novi mejnstrim. Osećam da smo na dobrom putu, kad sam ugledao lica Ane Stanić, Kendija, Buč Kesidija, Fantoma, MAPO keys, benda Ljubičice i drugih istaknutih muzičara naše zemlje na promociji albuma, shvatio sam da svi imamo isti zadatak. Dobro je znati da je kolektivni duh izašao sa albuma u stvarnost.’’, ističe Andrija.

Nakon studija na čuvenom Berklee College of Music u Bostonu i izvođačko-muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću muzičku scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom stečenim na Berkliju. Nakon komponovanja muzike, A.N.D.R. okuplja deset artista sa lokalne scene i završava isto toliko dance/pop pesama sa pratećim spotovima koji čine njegov debi album U KRUG.

Nakon promocije koja je okupila brojnu beogradsku muzičku zajednicu, ogromne promotivne podrške na društvenim mrežama i novonastalog medijskog posvećivanja alternativnoj sceni – A.N.D.R. i ekipa albuma U KRUG sve su sigurniji da javnost želi da prihvati i podrži kvalitetan savremeni zvuk naših muzičkih umetnika.

*foto: Veljko Lalović

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: