Da li imate preko 18 godina?

3.14 Miks by Vrag

O OFFEL podkastu, nastupu u klubovima Štab Pogon i Drugstore, kao i miksu koji je spoj old-school zvuka i savremene produkcije.

Predstavljamo vam artista koji se krije iza alijasa Vrag a koji vodi jedan od interesantnijih podkasta sa srpske teritorije – OFFEL (iliti Off-Field Electronics). OFFEL podkast nudi mikseve nekih od teškaša sa scene, ali i iz sveta, dok delić tog zvuka možete čuti na sledećem OFFEL showcase-u koji se događa 21.02. u klubu Štab Pogon u Pančevu. Vrag će 13. marta svirati i u beogradskom klubu Drugstore gde će biti support dvojcu iz Italije 999999999, na žurci koju (još jednom) organizuju Music Reactions.

Čime se baviš? Da li možeš da nam se predstaviš?

Pozdrav! Moje ime je Milanovic Nikola, poznatiji pod aliasom Vrag. Profesionalno se bavim ugostiteljstvom (kuvar), dok je muzika ono u čemu pronalazim jednu od najvećih satisfakcija!

Foto: Nebojša Cvetković

Koliko dugo se baviš muzikom i na koji način?

U muzici pokušavam da se pronađem već od 2010. godine, ali u poslednje 2 godine mislim da sam se pronašao i odredio svoj muzicki ukus.Za sada je to samo DJ-ing i organizovanje žurki, ali plan je da odpočnem i muzičku produkciju jako brzo.

Kako bi opisao stil muzike koju puštaš i gde možemo da te čujemo? 

Stil muzike koju sam odabrao da puštam se može opisati kao mešavina tehno podžanrova kao sto su industrial, ambient… A što se tiče slušanja, eto prve prilike 21. februara u Pančevu u klubu Štab Pogon.

Objasni nam šta je OFFEL i šta ima za cilj?

OFFEL je mala organizacija koja se bavi emitovanjem audio podcast-a kako naših, tako i stranih tehno dj-eva, kao i organizovanjem žurki na kojima se neka od tih imena mogu i čuti.

Da li preferiraš da sviraš u manjim klubovima ili na festivalima pred većom publikom?

Imajući u vidu da sam jedan alias već promenio, i nastupao na nekim od festivala…. više mi se dopada da puštam u  klubovima, gde imam malo bolju povezanost sa publikom.

Kako bi opisao B/A miks koji si snimio za nas?

Opisao bih ga kao spoj old-school zvuka i današnje nove produkcije, koju sam pokušao prezentovati kroz već pomenute žanrove i podžanrove. U pitanju je delimično vinyl set, tako da će slušaoci oštrog uha shvatiti o čemu govorim (smeh).

Da li imaš neki savet za mlade Dj-eve?

Budući da sam ja u neku ruku mladi DJ, jedini savet koji evo ”radi” kod mene već 2 godine uzastopno je BUDITE SVESTRANI. Muzika nije nešto što treba ograničiti. Naravno treba izvršiti klasifikaciju šta prija uhu, a šta ne. U mnogim muzičkim žanrovima se može pronaći inspiracija za produkciju, pa nekada i za miks elektronske muzike. Takođe, ako želite stvarno da se pronađete u svetu elektronske muzike, pokušajte istražiti samu prošlost elektronike, kako biste današnju produkciju lakše shvatili, osetili, klasifikovali…

Koji je poslednji koncert na kom si bio (bend)?

Koncert benda Depeche Mode.

A koji je poslednji DJ nastup koji si posetio (booking/gostujući DJ)?

U pitanju je bila žurka organizacije Music Reactions, na kojoj je nastupao Jensen Interceptor.

Omiljena pesma (jedna!) u u poslednjih par dana?

SØS Gunver Ryberg – Skolezit (što se elektronske muzike tiče).

Foto: Nebojša Cvetković

Jedna omiljena pesma/album svih vremena za naše čitaoce?

Tool – Fear Inoculum (OBAVEZNO POSLUŠAJTE ČITAOCI!)

Šta misliš o lokalnoj klupskoj sceni?

Svakako je u porastu. Ali kao i uvek, kvantitet ne mora značiti da je i kvalitet zadovoljavajući. Fakat je da se u poslednjih par godina događaju eventi raznih kalibara, ali mislim da imamo jako svetlu budućnost i da će toga biti mnogo više nego što možemo zamisliti. Na nama je samo da održimo kvalitet onoga što imamo, i pokušamo da našoj sceni privredimo što više i bolje možemo.

U čemu (ili kome) se ogleda progres lokalne scene?  

Ufff, jako TRICKY pitanje…. Hmmm…. Moje mišljenje je da ne bi bilo fer odrediti pojedinca ili par njih koji nose zasluge za ovo što imamo. Opet, DJ-evi su ništa bez publike, a bez DJ-eva publika ne postoji. Smatram da su potražnja, i oni  koji nude proizvod (muziku i žurke) zapravo jedini faktor koji nam diktira stanje scene. Svakako ne možemo prećutati ono što nam je svima prva pomisao kada je dobra žurka u pitanju….. Drugstore. Ako bih jednom rečju ili jednim imenom trebao dati odgovor na ovo pitanje… to bi onda bio taj odgovor. Svi ljudi koji su kroz taj klub prošli, pa uključujući i klub sam po sebi, i ljude koji stoje iza tog kluba, svi su oni cigla u zidu naše scene, i imaju jako bitnu ulogu u tome.

Tracklist:

 1. Claudio PRC Rucci Minimal Drone [ONEINST001]
 2. Foremost Poets - Moonraker ( Accapella )
 3. Kareem - HaCks 5
 4. British Murder Boys - Rule By Law
 5. Red Eye - XI (Techno 1998)
 6. Oscar Mulero - CV Is Dead (Reptile Mix)
 7. Portion Reform- Shift Worker
 8. Negative Return - First Light (Live Mix)
 9. Brother's Yard - Orada
 10. Backlogs - Ice Walls
 11. Kobosil - Emil [RK4]
 12. P.E.A.R.L - Sorrows (CUB Version) [FEX015]
 13. Brother's Yard- Nevera

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: