Da li imate preko 18 godina?

Vrućina

Šarenilo i golotinja, hortenzije i popodnevni odmor!

Autor:
0
1

Izložba analognih fotografija Milice Mitić pod nazivom “Vrućina” biće otvorena u nedelju, 22. jula, u 17 časova u Zaokretu. Izložba je otvorena do 4. avgusta

“Vrućina je omaž mom foto-aparatu, koji odbija da radi ako je spoljašnja temperatura niža od 5˚C (tek tako mu zakaže mehanika), ali savršeno funkcioniše na +37˚C. Upravo zato ga doživljavam kao malu repliku sebe, za koju vrućina predstavlja onih divnih mesec dana u godini kada ne moram da nosim čarape”, kaže autorka. “Postavljajući ove fotografije u zajednički prostor pokušavam da izgradim univerzum u kome vrućina znači šarenilo i golotinju, hortenzije i popodnevni odmor, daleko od gradskog prevoza, nervoze i proširenih krvnih sudova.”

Milica Mitić je završila holandski jezik i književnost na Filološkom fakultetu i master studije „Kulturna politika i menadžment u kulturi“ na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Uglavnom se bavi stvarima koje nemaju veze sa tim. Osnovala je dva benda, a sarađivala sa velikim brojem njih.

Njene fotografije nalaze se na omotima nekoliko nezavisnih muzičkih izdanja (Lula Mae „Iza zida“, Lula Mae „Sever“, Miša Peruničić „Gde ću sad, moja ružo/Isplovismo“, Kompilacija „English as a second language“).  Od 2016. vodi fotografski dnevnik sa putovanja: mikrobeg.com. Ovo joj je prva izložba.

Lajkuj:

Komentari:

  1. Gordana says:

    Divno!

Ostavite komentar:

Slični članci: