Da li imate preko 18 godina?

U HODU – likovna izložba i zvučna instalacija

Grupna izložba Mine Piščević, Miodraga Ninića i Bojana Karasa otvoriće se u galeriji Pro3or 10. decembra 2018. godine.

Autor:
0
0

Otvaranje likovne izložbe i zvučne instalacije Mine Piščević, Miodraga Ninića i Bojana Karasa, pod naslovom “U hodu” održaće se u Galeriji Pro3or (Koče Popovića br. 9, u Savamali u Beogradu) u ponedeljak 10. decembra 2018. godine sa početkom u 19 časova. Izložba će trajati do nedelje, 16. decembra 2018. godine. Radno veme Pro3or galerije je od 12-20h.

Čovekovo bitisanje u prostoru i vremenu određeno je prirodno datim okruženjem i čovekovim stupanjem u delatan odnos sa prirodom. Delujući na okruženje čovek ga menja, menjajući i sebe, te tako stvara očovečeni svet ljudskom rukom stvorenih predela i predmeta, obrazaca i vrednosti, koji nazivamo kultura. Problematika koja se očitava u diskrepanciji između idealno shvaćene culture, kao stalnog dijalektičkog procesa svrsishodne delatnosti i stvaranja u večnom kretanju ka novim horizontima kulture, te višim stupnjevima očovečenja i materijalnom izrazu toga kretanja u predelima i predmetima koje čovek stvara, a čija vrednost nije uvek jednoznačno progresivna i pozitivna.

Mina Piščević polazi od čulnog i materijalnog aspekta stvarnosti, beleži fotografskim aparatom predele i predmete u njihovoj, za nas objektivnoj pojavnosti, da bi ih zatim transponovala u rasterske grafike i tako distancirane od svojih stvarnih obrazaca, ponudila posmatraču kao estetizovani materijalni svet.

Suprotno tome, Miodrag Ninić materijalizuje koncept kulturnog horizonta ponavljajući i varirajući apstraktnu geometrijsku formu, koja se inače ne nalazi u prirodi, već je isključivo čovekovo delo, na enformelski materijalističkoj podlozi i nudi posmatraču estetizovani analitički model dijalektičkog odnosa čoveka i prirode.

Bojan Karas upotpunjuje ovu strukturu zvučnom instalacijom koja reaguje na pokret, te modelski demonstrira prirodu tog odnosa i njegovu materijalnu manifestaciju.

View this post on Instagram

Uskoro u @pro3or_gallery 🌸🌸🌸

A post shared by Mina Piscevic ☁️ (@shminkah) on

Mina Piščević je grafički dizajner, član ULUPUDS-a, samostalni umetnik, osnivač i kreativni koordinator Kulturforuma ODKR. Miodrag Ninić je diplomirani inženjer arhitekture, osnivač i generalni koordinator Kulturforuma ODKR.  Bojan Baras, freelance web vojnik i korporativni outcast, kao programming artist i developer embedded sistema za interaktivno upravljanje zvučnim slikama.

Hvala na podršci: Konkav KonveksGIRDina DizajnŠlif.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: