Da li imate preko 18 godina?

Tri domaće serije na TV-u u novembru

Autor:

Ovog novembra nam stiže prava jesen, ali nam stižu i tri nove domaće TV serije. Zajednički im je i žanr, jer sve tri možemo okarakterisati kao dramske-trilere. Uživajte!

Deca zla

Reč je o prvoj srpskoj serija koja će se emitovati na HBO od 2. novembra. Serija je rađena prema motivima knjige Miodraga Majića, sudije Apelacionog suda u Beogradu, scenaristi su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, a reditelji Ivan Stefanović i Vladimir Tagić. Producenti su Firefly production i Telekom Srbija.

 „Vizije, halucinacije i proviđenja deo su ove priče i donose elemente fantazije u sirovi krimi triler koji se događa na ulicama Beograda. Sam grad sa skrivenim mestima koja pomažu junacima da uspeju u svojim namerama, postaje vrlo bitan i razvija atmosferu misterije u kojoj potraga za ubicom postaje metafora potrage za istinom. Rađena je po istoimenoj knjizi koja je postala besteler koji je doživeo petnaest izdanja“, navodi se u opisu serije.

 Radnja ovog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti rešeni. Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

U glumačkoj postavi su Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Anica Dobra, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Tunel

Tunel je serija koja bi se mogla opisati kao socijalna drama koliko i policijski triler. Nastala je u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma i njeno emitovanje na Superstaru počinje 11. novembra. Reditelje je Petar Ristovski, a scenarista Vladimir Ćosić.

Ova serija govori o ljudskim sudbinama. O krhkosti ljudske psihe i važnosti života. Ona ispituje da li je život zaista dar, da li neko odozgo brine o nama, da li u ovom životu ima pravde i da li mi kreiramo sistem ili on nas. I ne daje jednostavne odgovore.

Dvanaest epizoda serije će biti jedanaest različitih slučajeva koje rešavaju pripadnici specijalnog pregovaračkog tima MUP-a Srbije. Tim predstavlja operativnu, taktičku, jedinicu Direkcije policije, posebne namene i povremenog karaktera. U punom sastavu ovaj specijalni tim čine vođa, dva pregovarača, dokumentarista, psiholog i stručnjak za operativno-tehničku podršku. Ali neretko je zbog brzine delovanja neophodno improvizovati.

Pratimo živote i sudbine pripadnika specijalnog pregovaračkog tima MUP-a Srbije, zaslužnog za spasavanje više od dve stotine ljudskih života, sa stoprocentnom uspešnošću, koji je u stalnoj opasnosti od gašenja pod objašnjenjem da mnogo košta a možda nikada ne bude upotrebljen.

Glavne uloge u seriji Tunel pripale su Minji Peković i Jovanu Belobrkoviću, a glumačku postavu čine i Nevena Gavran, Miloš Petrović, Tamara Šustić, Dragan Boža Marjanović i Miloš Đorđević, a zapažene epizodne uloge u prvoj sezoni ostvarili su i poznati glumci poput Nebojše Dugalića, Danice Ristovski, Miloša Timotijevića, Sergeja Trifunovića, Branislava Lečića, Zorana Cvijanovića…

Poziv

RTS je u najavi novembarskog programa za 18. objavio početak prikazivanja serija koja predstavlja povratak Mirjane Joković na male ekrane. Nastala je u koprodukciji Radio-televizije Srbije i produkcije kuće Brand Vision po scenariju Marka Popovića i Ive Mitrović, u režiji Marka Đilasa.

Ovo je priča o jednoj ženi sa drugačijom kilometražom koja je stavila svoj život na žrtvu tj. dinamičan i uzbudljiv triler pun neočekivanih obrta, ali i realistična priča koja se bavi svakodnevnim problemima.

Anica Reljić, bivša policijska inspektorka koja sada radi u kol centru, dobija poziv od Sonje Tošić, bogate samohrane majke koja želi da sazna identitet osobe koja joj preti telefonom. Dok Anica istražuje preteće pozive, shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života.

Pokušava da upozori Sonju, ali Sonja nestaje, što tera Anicu i Tijanu, Sonjinu buntovnu kćerku, da krenu u potragu za njom. Uskoro otkrivaju da Sonja može biti ključ u otkrivanju istine koja stoji iza ekološkog skandala koji potresa zemlju: misteriozno trovanje tri dečaka…

Pored Mirjane Joković, uloge tumače Danica Nedeljković, Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Ana Franić, Miloš Timotijević, Nada Šargin, Isidora Minić, Nebojša Milovanović, Marija Pikić…