Da li imate preko 18 godina?

TOP 10 MYSTIC STYLEZ

Autor:
0
3

U proteklih par godina ova ekipa je pravila žurke skoro svakog vikenda, bez obzira na vremenske prilike, doba godine ili odaziv ljudi. Kako je vreme prolazilo stvarao se sve veći broj publike koja prepoznaje zvuk i posvećenost, zapravo sve više ljudi koji shvataju da se na sceni dešava nešto autentično i prilično drugačije. Paralelno sa time Mystic Stylez postaje i redak primer lokalnog party-a čiji je uticaj krenuo da se širi Evropom. Ovog vikenda, tačnije u subotu 4. oktobra u klubu Dragstor, Mystic Stylez ekipa pravi parti povodom 3 godine postojanja kolektiva.  Napravili su top 10 trekova koje su na neki način, obeležile MS istoriju.

Take a listen.

Mount Kimbie – Maybes

Prve žurke koje smo organizovali kao Mystic Stylez dešavale su se tokom zime na brodu 20/44. Brod je bio zaleđen i bilo nas je dvadesetak u najboljem slučaju. Vrteli smo svaku stvar sa prvog Mount Kimbie albuma, Maybes najviše.

The Bug – Skeng

Apsolutni klasik. Banger.

Tessela – Hackney Parrot

Vokal iz house hita 90ih, klasičan Lyn Collins break i veliki rave sintevi. Ovaj track pokriva toliko referentnih tačaka koje su uticale na naš muzički ukus da smo odlučili da ga uvrstimo u listu.

Levon Vincent – Man Or Mistress / Rrose – Waterfall

4×4 Mystic Stylez klasici koji su uništavali žurke u starom Dragstoru i festivalske gigove.

Nguzunguzu – Smoke Alarm

Smoke Alarm je trek koji se vrti na našim žurkama već godinama, bilo da je u pitanju original, Neana remix ili Manny-ev i DJ Rashadov edit. Ako ste ikada bili na našoj žurci verovatno ste čuli ovu melodiju.

Addisson Groove – Footcrab

Footcrab se pojavio u trenutku kada je većina muzike iz UK prestala da nam bude uzbudljiva. Igrao je i ogromnu ulogu u skretanju pažnje na muziku koju prave DJ Rashad i DJ Spinn i omogućio da Teklife zvuk napusti Čikago i pomeri standarde dancefloor orijentisane muzike.

Africa Hi Tech – Out In The Streets

U trenutku kada je juke tek krenuo da se širi evropom “Out In The Streets” je bio prvi singl koji su prihvatili dj-evi van footwork krugova. Iako su ritmički paterni i dalje bili egzotični za bilo koga ko nije upoznat sa žanrom repeticija popularnog sample je bila dovoljna da svi na dancefloor-u obrate pažnju a vremenom je track postao hit koji smo vrteli na svakoj žurci.

DJ Rashad – Teklife Volume One

Nakon rasprave u našoj grupi na Telegram-u zaključili smo da je jedino rešenje da postujemo ceo album. Broj jedan na godišnjoj dance listi Spin magazina, album zbog kojeg je footwork postao globalno popularan i album koji smo slušali i vrteli do iznemoglosti. Kush ain’t Loud, CCP, Chicago, Feelin’, Walk for Me… Moderni klasik.

Link – Amenity

Drugi track na ovoj listi koji je producirao Mark Pritchard – znatno drugačiji zvuk, što je i očekivano s obzirom na to da je izašao skoro dvadeset godina pre “Out in the streets”. Thinker je zatvorio dosta žurki puštajući ovaj tune od početka do kraja, savršena ploča za 6 ujutru.

Joy O – Elipsis

“We just used to like, do our own thing… We just used to like… that sort of thing

Lajkuj:

Komentari:

  1. tarzan says:

    “Iako su ritmički paterni i dalje bili egzotični za bilo koga ko nije upoznat sa žanrom repeticija popularnog sample je bila dovoljna da svi na dancefloor-u obrate pažnju a vremenom je track postao hit koji smo vrteli na svakoj žurci.”

    that line just gave me cancer.

Ostavite komentar:

Slični članci: