Da li imate preko 18 godina?

Top lista: najbolje serije za proleće 2022. godine

Autor:
0
0

Vrlo uzbudljiva sezona serija se nastavlja. Proleće nam tradicionalno donosi uskršnje i prvomajske praznike, kao i kišne dane, tako da napravite dobar plan za bindžovanje.

Atlanta // treća sezona // FX

Nakon četiri godine pauze Atlanta se vraća i ponovo gledamo staru ekipu na okupu (Donald Glover, Brian Tyree Henry, LaKeith Stanfield, Zazie Beetz…). Gotovo celokupna treća sezona se odvija u Evropi, a priča pratiti Earna, Alfreda, Dariusa i Vanu usred njihove evropske turneje dok se bore sa uspehom kome su težili.

Bridgerton // druga sezona // Netflix

Druga sezona ove izuzetno popularne serije, koja prati osmoro članova porodice koji traže sreću i ljubav među londonskom elitom, fokusirana je Anthony Bridgertona. Prva sezona je rađena po knjizi The Duke and I, a druga po The Viscount Who Loved Me, koja je ujedno i nastavak ove sage koju je napisala Julia Quinn.

Moon Knight // Disney+

Ovo je prvi Marvelov projekat ove godine i serija koju željno iščekuju ljubitelji žanra. Oscar Isaac igra Stevena Granta, radnika u trgovini suvenira koji postane opsednut sećanjima iz nekog drugog života i gubitkom pamćenja. Otkriva da ima disocijativni poremećaj identiteta i da svoje telo deli s plaćenikom Marcom Spectorom.

The First Lady // Showtime

Antologijska dramska serija govori o životima tri prve dame Sjedinjenih Američkih Država – Michelle Obame (Viola Davis), Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson) i Betty Ford (Michelle Pfeiffer). Serija prikazuje kako su se njihovi životi promenili kada su postale prve dame i kako su pokušale da ostave trag u društvenom i političkom životu i izađu iz senke svojih muževa. Ove tri žene su bile inspiracija mnogima u SAD i širom sveta.

Tokyo Vice // HBO Max

Nova kriminalistička, akciona serija bazira se na istoimenoj knjizi Jakea Adelsteina. Serija je smeštena u Tokio devedesetih i prati avanture američkog novinara koji, kao prvi stranac u lokalnom listu, uz pomoć iskusnog detektiva, istražuje opasni svet kriminala.

Shining Girls // Apple TV+

Bazirana na romanu Lauren Beukes, serija govori o Kirby Mazrachi (Elisabeth Moss) čije su novinarske ambicije 1992. godine zaustavljene pošto je bila žrtva traumatičnog napada. Kada sazna da je nedavno ubistvo povezano sa njenim slučajem, udruži se sa iskusnim, ali problematičnim novinarom (Wagner Moura), kako bi otkrila identitet svog napadača.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty // HBO Max

Ova sportska drama prati profesionalne i lične živote igrača Los Anđeles Lejkersa iz 80-ih, koji se smatraju jednom od najcenjenijih u istoriji košarke.Serija se bavi vrednim i voljenim timom, koga su predvodili Magic Johnson i Kareem Abdul-Jabbar, a koji je definisao jednu eru košarke i sporta uopšte, kako na terenu, tako i van njega.

Dirty Lines // Netflix

Za ljubitelje serija van engleskog govornog područja jedna poslastica stiže iz Holandije. Dirty Lines je serija čija je radnja smeštena u kasne osamdesete u Amsterdamu i govori o osnivanju jedne od prvih hot line agencija.

Barry // treća sezona // HBO Max

Još jedna povratnička sezona. Barry se vraća na male ekrane, očajnički želeći da ostavi svoju nasilnu prošlost iza sebe, da se ispetlja iz sveta ubijanja i potpuno se posveti glumi. Mora da se suoči sa sopstvenom psihom i donese prave izbore.

Better Call Saul // šesta sezona, prvi deo // AMC+

U aprilu nas očekuje početak emitovanja poslednje sezone ove već sada kultne serije, u kojoj ćemo videti kako je Jimmy (Bob Odenkirk) postao Saul Goodman koga upoznajemo u seriji Breaking Bad. Jedna od ključnih stvari u ovoj sezonije i njeova kompleksa veza sa Kim (Rhea Seehorn).

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: