Da li imate preko 18 godina?

Top lista: 10 serija koje ćemo gledati u septembru

Autor:

Lagano se opraštamo od leta i sasvim izvesno ćemo više vremena provoditi ispred TVa/kompa/tableta/telefona. Septembar tradicionalno ne donosi pregršt novih televizijskih sadržaja, ako izuzmemo Netflix koji nas inače obasipa raznim serijama, ali smo uspeli da izaberemo 10 na koje treba obratiti pažnju ovog meseca. Ili kada vam to dođe na red, ako imate zaostalog gradiva.

Top Boy, treća sezona // Netflix

Bez nedovršenih poslova… Tako glasi najava treće i završne sezone ove britanske krimi serije. Završna sezona imaće samo šest epizoda, što nam garantuje više uzbuđenja i brži tempo radnje. Zapravo sam završetak govoriće o posledicama svega onoga što je banda dilera droge u istočnom Londonu uradila u prošlosti.

The Walking Dead: Daryl Dixon // AMC

Već na početku septembra stiže nam i peti spin-off iz The Walking Dead franšize, ovoga puta u fokusu je Daryl Dixon. Norman Reedus u ovoj seriji reprizira svoju ulogu iz originalne serije. Naravno i ovde imamo postapokaliptičnu priču, a Daryl se nasukao na obalu Francuske, odakle je i potekao zombi virus, i kroz seriju pratimo njegove pokušaje da se vrate kući, koji naravno uz brojne izazove, neće biti lak.

The Changeling // Apple TV+

Iako na početku može delovati kao romantična drama koja se dešava u Njujorku, ovo je zapravo jedna mračna, horor priča snimljena na osnovu romana Victor LaVallea. Ovo je priča o čoveku koji kreće u potragu za ženom koja je učinila nešto užasno nakon rođenja njihovog prvog deteta. Kroz tu priču se prožimaju teme rasizma, magije, porodične zaostavštine i potisnute traume.

Burning Body // Netflix

Navikli smo da za dobrim trilerima tragamo za onim iz Španije. Ovoga puta je to serija nadahnuta istinitim događajima. Nakon što je policajac ubijen i spaljen, sve oči su uprte u dvoje drugih agenata – njegovu devojku i njenog ljubavnika…

Dreaming Whilst Black // Showtime

Ova dramska komedija prati mladog britanskog filmskog stvaraoca koji pokušava da uravnoteži svoje profesionalne i romantične ambicije sa surovim realnostima života, ljubavi i porodice koja bi, naravno, više volela da ima stabilan posao.

The Morning Show, treća sezona // Apple TV+

Na male ekrane se vraćaju Jennifer Aniston i Reese Witherspoon u trećem nastavku ove popularne serije, a tu su naravno Billy Crudup i Steve Carrell. Budućnost televizijske mreže u trećoj sezoni je dovedena u pitanje, stvaraju se neočekivani savezi i svi se preispituju i proveravaju koliko zaista vrede.

Krapopolis // Fox

Ljubitelje animiranih serija očekuje nova serija za koju su zaduženi kreatori popularni formata Rick and Morty i Solar Opposites. Radnja serije je smeštena u antičku Grčku i bavi se temama vezanim za grčku mitologiju kroz prizmu disfunkcionalnih porodičnih odnosa.

The Other Black Girl // Hulu

Zakiya Dalila Harris autorka je istoimenog romana iz 2021. koji nam na samom kraju leta stiže kao serija. Inače sama serija je inspirisana iskustvima sa kojima se autorka romana susretala dok je radila kao urednica u medijima, pre svega sa rasizmom prisutnim u korporacijama.

Sex Education, četvrta sezona // Netflix

Posle dve godine čekanja, sam početak jeseni donosi nam poslednju sezonu ove voljene i gledane serije. Ono što znamo je da će svi likovi biti tu, tako da nam ostaje da sačekamo još malo i saznamo kakav nam se rasplet sprema.

Still Up // Apple TV+

Ova, uglavnom, romantična komedija prati dvoje likova koje tumače Craig Roberts i Antonia Thomas. Oboje se bore sa nesanicom, nemaju tajni jedno prema drugog, izuzev što kriju da se sviđaju jedno drugom.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: