Da li imate preko 18 godina?

TOP 10 novih letnjih serija 2024.

Ovog leta nas očekuju nastavci serija That '90s Show, The Bear, House of the Dragon, Emily in Paris, ali i nekoliko zanimljivih novih naslova.

Autor:

Biće zanimljivo ovog leta. That ’90s Show, svojevrsni nastavak veoma popularnog sitkoma That ’70s Show, očito se svideo gledaocima, tako da nas od kraja juna na Netflixu očekuje prvi deo drugog nastavka ove serije (ostatak je ostavljen za jesen). Fanovi su gladni da vide i treći nastavak serije The Bear čije emitovanje počinje 27. juna (Hulu).

Ljubitelje fantastike obradovaće i vest o drugom nastavku serije House of the Dragon čije emitovanje počinje 16. juna (HBO i HBO Max), ovog leta se emituje i završna, četvrta sezona serije Snowpiercer sa Dženifer Koneli u glvanoj ulozi (od 21. juna na AMC-u), kao i takođe četvrta, završna sezona serije The Umbrella Academy na Netflixu u avgustu.

Netflix voli da deli serije tako da nas sredinom avgusta očekuje prvi deo četvrte sezone mega popularne serije Emily in Paris.

Međutim biće i dosta novih serija. Mi po sinopsisima preporučujemo sledećih 10. Neće sve biti emitovane baš kada je kalendarski leto, ali moguće da ćete neke od njih ostaviti kada budete na godišnjem odmoru. Uživajte.

Eric // početak emitovanja 30. maj // Netflix

Sam kraj maja donosi nam seriju sa Benediktom Kamberbačom u glavnoj ulozi. Radnja je smeštena u osamdesete godine prošlog veka u Njujorku i prati Vinsenta, lutkara iz popularne dečije emisije, koji očajnički traga za svojim devetogodišnjim sinom koji nestaje jednog jutra na putu ka škola. Vinsent postaje sve više uznemiren i nestabilan, a kako krivica zbog nestanka njegovog sina raste,  sve više se otuđuje i jedini saveznik u potrazi za sinom mu postaje Erik, lutka koju je stvorio.

Clipped // početak emitovanja 4. jun  // Fx, Hulu

Ova serija je bazirana na epizodi The Sterling Affairs podkasta 30 for 30 (ESPN) i priča je o čuvenom treneru Doku Riversu (Lorens Fišburn), koji je 2013. preuzeo Los Anđeles Kliperse sa ambicioznim rosterom. Pored odnosa kontroverznog vlasnika kluba Donalda Sterlinga i Riversa, serija se bavi i čuvenim rasističkim snimkom Sterlinga koji je procureo u javnost, ali i odnosom NBA organizacije i „najprokletijeg tima u ligi“.

Queenie // početak emitovanja 7. jun // Hulu

Zasnovana na bestseleru Kendis Karti-Vilijams, serija prati 25-godišnju Kvini Dženkins (Dion Braun), Britanku poreklom sa Jamajke koja živi u južnom Londonu, gde se susreću dve kulture, ali ona jne pripada ni jednoj ni drugoj. Nakon raskida sa svojim dugogodišnjim dečkom, Kvini pokušava da nađe utehu na gomili pogrešnih mesta, pa ubrzo shvata da se mora suočiti sa prošlošću pre nego što može da se obnovi i nastavi dalje.

Presumed Innocent // početak emitovanja 12. jun // Apple TV+

Zasnovana na istoimenom bestseleru Skota Turoua, ova serija se bavi svirepim i jezivim ubistvom koje potresa kancelariju javnog tužioca u Čikagu, jer je glavni osumnjičeni zamenik tužioca Rasti Sabić (Džejk Džilenhol). U fokusu ove intrigantne serije su opsesija, seks, politia, ali i granice ljubavi Rustija Sabića koji očajnički pokušava da održi svoj brak i porodicu na okupu.

Hotel Cocaine // početak emitovanja 16. jun // MGM+

Smeštena u kasne ’70-e i rane 80-te serija prati život Romana Komptea (Deni Pino), kubanskog izgnanika i operativca CIA, koji radi kao generalni menadžer Hotel Mutini, koji je u to vreme bio glamurozni epicentar kokainske scene u Majami, dok juri ostvarenje sopstvenog američkog sna.

Orphan Black: Echoes // početak emitovanja 23. jun // AMC

Smeštena u svet bliske budućnosti, serija prati grupu žena čiji su životi isprepletani i koje kreću na uzbudljivo putovanje. One zapravo otkrivaju misteriju svog identiteta i mučnu priču o ljubavi i izdaji. Serija se zapravo fokusira na lik Luci (Kristen Riter), koja ima neobičnu priču o poreklu i pokušava da pronađe društvo u koje se uklapa.

Land of Women // početak emitovanja 26. jun // Apple TV+

Glavni lik ove serije je Gala (Eva Longorija), koja živi u Njujorku, ali je primorana da napusti grad zajedno sa svojom majkom (Karmen Maura) i ćerkom tinejdžerkom (Viktorija Bazua) dok pokušavaju da izbegnu opasne kriminalce kojima je njen muž dužan. Njih tri stižu u šarmantni grad na severu Španije iz kojeg je Galina mama pobegla pre pola veka. Serija istražuje teme identiteta i porodičnih veza, dok duboke porodične tajne i istine prete da isplivaju na površinu.

My Lady Jane // početak emitovanja 27. jun // Prime Video

U fokusu ove serije je Lejdi Džejn Grej (Emili Bejder), mlade plemkinje iz porodice Tjudor koja je bila kraljica Engleske samo devet dana, a zatim je obezglavljena 1553. Međutim, ova serija prepričava istoriju „na način na koji je ona trebala da se desi“, a devojka o kojoj je reč se spasava i nastavlja da živi. Ovo je epska priča o pravoj ljubavi, avanturi, fantaziji…, a sve je smešteno u alternativnu stvarnost u kojoj je Džejn izbegla svoju smrt.

Lady in the Lake // početak emitovanja 19. jul // Apple TV+

U seriji nastaloj po motivima istoimenog romana Laure Lipman glavna junakinja je Medi Švarc (Natali Portman), smorena domaćicu koja se šezdesetih godina prošlog veka razvodi od svog muža i seli u Baltimor kako bi radila kao istraživačka novinarka. Ubrzo počinje da otkriva misteriju koja se krije iza ubistva lokalne barmenke afro-američkog porekla i mlade Jevrejke.

The Decameron // početak emitovanja u julu // Netflix

Dekameron je urnebesna mračna komedija smeštena u 1348. Kada kuga pogodi Firencu šačica plemića se sa svojim slugama povlači u vilu da sačeka da ova pošast prođe. Međutim, život svih ovih ljudi pod jednim krovom predstavlja izazov, jer sve društvena i klasna pravila spoljašnjeg sveta počinju da blede. Ono što počinje kao raskošan odmor pretvara se u sveopštu borbu za opstanak.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: