Da li imate preko 18 godina?

TOP 10 evropskih serija za leto 2024.

Netflix nudi dobar izbor serija nastalih na evropskom tlu, a naš izbor su tri španske, dve francuske i po jedna nemačka, norveška, švedska, italijanska i turska.  

Autor:

Navikli ste na vam na stranicama ovog portala preporučujemo evropske serije. Netflix zaista ima neverovatnu produkciju i ponudu serija nastalih u evropskim zemljama. Nije lako izabrati pravu, ponekad čovek pogreši, ali vredi probati. Videćemo na kraju godine da li će se neka od ovih naži u Top 10 najboljih serija iz 2024.

Clanes // Gangs of Galicia 

Miks melodrame, intrige i akcije, ova sedmodelna španska serija govori o Ani, advokatici iz ugledne madridske kancelarije, koja se seli u malo mesto u Galiciji, gde otvara advokatsku kancelariju, a zapravo je došla da započne sopstvenu istragu o smrti oca. S druge strane, u istom gradiću pratimo priču o Danielu Padinu koji vodi kriminalne poslove svoje porodice, dok je njegov otac u zatvoru. Putevi ovo dvoje ljudi se ukrštaju, a rasplet obećava!

Anthracite

Šestodelni francuski triler ponovo otvara slučaj iz devedesetih godina. Tada je u francuskim Alpima policija upadala u sedište opasne verske sekte i otkrila kuću punu leševa. Trideset godina kasnije, kada je čovek koji istražuje kult kidnapovan, njegova ćerka kreće u planine odlučna da ga pronađe i reši misteriju iza niza ritualnih ubistava koja muče maleni alpski grad.

Ni una más // Raising Voices 

Snimljena na osnovu istoimenog romana Miguela Saeza Carrala, ova španska tinejdžerska drama koja ima osam epizoda se bavi veoma osetljivim pitanjem seksualnog nasilja koje danas trpe devojke i žene. „Alma (Nicole Vallace) je sedamnaestogodišnjakinja koja će uskoro završiti srednju školu. Greta i Nata su njene dve najbolje prijateljice, poznaju se od malih nogu, izlaze na žurke i suočavaju se sa tipičnim problemima sa kojima se suočavaju devojke njihovih godina. Ali sve se menja kada Alma na ulazu škole okači transparent na kome piše „Pazi, tamo se krije silovatelj“… 

Il Clandestino

Glavni lik u ovoj italijanskoj seriji od 12 epizoda, koja je miks drame, trilera i detektivske serije, je Luca (Edoardo Leo) policajac koji posle pogibije žene u jednom terorističkom napadu napušta Rim i seli se u Milano gde radi kao izbacivač, telohranitelj ali i privatni detektiv, ulazeći u brojne nevolje i afere sve dok na kraju ne nađe svoj mir kada konačno saznaje način na koji je njegova žena Khadija poginula.

Furies

U ovoj punokrvnoj francuskoj akciji koja ima osam epizoda glavna junakinja je Lyna (Lina El Arabi), devojka koja žudi za normalnim i jednostavnim životom. Nakon što policiji odbija da kaže ko joj je ubio roditelje, završava u zatvoru. Po izlasku kreće se pariskim podzemljem u potrazi za ubicama. Tako stiže do Selme koja želi da je regrutuje i da postane Furija, odnosno ona koja čuva mir među šest kriminalnih porodica.

Kimler Geldi Kimler Geçti // Thank you, Next

Ova osmodelna turska serija miks je drame i romantične komedije. Glavna junakinja je uspešna advokatica Leyla koja pokušava da preboli bolni prekid i istovremeno preuzima slučaj jednog velikog razvoda. Zapravo u ovoj seriji se sve vrti oko odnosa i osećanja glavne junakinje prema trojici muškaraca – bivšem partneru, trenutnom i mužu klijentkinje koju razvodi.

Midtsommernatt // Midsummer Night

Ili na srpskom Ivanjska noć je norveška petodelna drama koja se događa na ovaj veliki nordijski praznik. Carina (Pernilla August) i Johannes (Dennis Storhøi) okupljaju porodicu i prijatelje na prazničnom ručku sa ciljem da im saopšte važnu vest. Tokom ovog dana pratimo nekoliko paralelnih priča koju nosi jedna velika porodica, njihove tajne i paralelne živote…

I dina händer // Deliver Me

Ova švedska kriminalistička petodelna serija priča je o dvojici tinejdžera najboljih prijatelja koji dolaze iz potpuno različitih svetova, ali su primorani da se pridruže lokalnoj bandi. Postaju dostavljači droge sa lokalnog nemilosrdnog šefa bande. Problemi nastaju kada jedan od njih pokuša da izađe…

El caso Asunta // The Asunta Case

Inspirisana stvarnim događajima ova šestodelna španska serija prati priču roditelja koji prijave nestanak svoje dvanaestogodišnje ćerke. Delovali su kao idealna porodica, međutim policijska istraga se ubrzo okreće protiv roditelja. Dvojica detektiva pokušavaju da otkriju šta se krije iza ovog događaja. Priča je zasnovana na istinitom događaju iz 2013. godine kada je posle nestanka pronađeno telo ubijene devojčice Asunte.

Crooks

Charly Marković glavni je junak ove nemačke osmodelne serije je čovek koji je kriminalnu prošlost, u kojoj je bio poznat kao izvrstan obijač sefova, ostavio iza sebe, živi mirnim porodičnim životom i bavi se bravarskim zanatom. Ali, prošlost zakuca na vrata i on mora da uradi još jedan posao, ne znajući da zapravo obija sef u kome se krije vredan novčić koji je ukrala arapska banka. Serija nas vodi na uzbudljivo putovanje od Berlina, preko Beča i Italije do Marseja. Jednu od uloga u seriji igra Sergej Trifunović.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: