Da li imate preko 18 godina?

Tabaševiću NIN-ova nagrada

U najužem izboru za nagradu bili su i romani "Zabluda Svetog Sebastijana", "Prekasno", "Odustajanje", "Uhvati zeca", "Deseti život" i "Beogradski trio".

Autor:
0
1

Vladimir Tabašević dobitnik je NIN-ove nagrade za roman “Zabluda Svetog Sebastijana” u izdanju Lagune. Tabašević je 65. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu Tamara Krstić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i predsednik žirija Zoran Paunović.

U najužem izboru za 65. NIN-ovu nagradu bili su i romani “Prekasno” Branke Krilović, “Odustajanje” Jelene Lengold, “Uhvati zeca” Lane Bastašić, “Deseti život” Saše Savanović i “Beogradski trio” Gorana Markovića.

Tabašević je rođen 1986. u Mostaru pod punim imenom Bošnjak Tabašević Vladimir. Studirao je filozofiju u Beogradu. Objavio je knjige poezije “Koagulum” (2010), “Tragus” (2011), “Kundak” (2012), “Hrvatski kundak” (2014). Njegov prvi roman “Tiho teče Misisipi” (Studio Znak, 2015) štampan je samostalno i našao se u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Naredne godine objavio je roman “Pa kao”. Iste godine Laguna objavljuje reizdanje romana “Tiho teče Misisipi”. Za roman “Tiho teče Misisipi”  dobio je regionalnu nagradu “Mirko Kovač” za najbolju knjigu mladog autora.

Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa Prezupč, koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Živi u Beogradu.

Lajkuj:

Komentari:

  1. betmenov.sin says:

    Nadam se da je napokon srećan.

Ostavite komentar:

Slični članci: