Da li imate preko 18 godina?

Stoya: Wow, holy shit! We DID something!

Premijera filma "Ederlezi Rising" na FEST-u je u nedelju, 25. februara. Stoya posle tri godine priča za Before After.

Autor:

Premijera filma “Ederlezi Rising” reditelja Lazara Bodrože, po scenariju Dimitrija Vojnova, biće održana na predstojećem 46. FEST-u u nedelju, 25. februara u 22 časa, u Sava centru. Glavne uloge u filmu tumače Stoya i Sebastian Cavazza. 

Gotovo tri godine posle prvog intervjua za B/A, Ilija Milošević se opet našao sa Stoyom. Razgovarali su o filmu, kako ga je ona lično doživela, ali i o kapitalizmu i društvu danas. Kompletan intervju sa Stoyom biće objavljen u četvrtak, 22. februara.

Film “Ederlezi Rising” u redovnu bioskopsku distribuciju ulazi tokom ove godine, tako da iskoristite priliku da ga pogledate na FEST-u.

Posle premijere, i repriznog prikazivanja u ponedeljak, 26. februara od 13:30, sledi mu prikazivanje na svetskim festivalima. Internacionalna premijera filma će biti u aprilu ove godine. Jedna od vodećih svetskih kompanija za prodaju filmova, Arclight Films, obezbedila je prava za Bodrožin debitantski igrani film, koji je predstavljen međunarodnim kupcima na Evropskom filmskom marketu u Berlinu.

“Ederlezi Rising” je uzbudljiva naučno-fantastična priča smeštena u bliskoj budućnosti, o prvoj misiji na Alfa Kentauri koju preduzima multinacionalna Ederlezi korporacija.

Ederlezi angažuje Milutina (Sebastian Cavazza), kosmonauta slovenskog porekla, koji je trening prošao u nanovo formiranom futurističkom Sovjetskom Savezu, a kao družbenicu mu dodeljuje Nimani (Stoya), ženskog androida programiranog da ispuni sve Milutinove želje. Pošto mu dosade beskonačne seksualne igre i Nimanino unapred programirano ponašanje, Milutin rešava da ponovo pokrene Nimanin operativni sistem, ali tako da ona funkcioniše samo na osnovu unosa koji su generisani njenim iskustvima sa njim. Na taj način, pretvara je u nešto najbliže pravoj osobi što android može da postane. Ali, nakon što postane osoba, Nimani zapada u depresiju i postaje destruktivna. Milutin shvata da Nimani, ne samo da je opasnost po misiju, nego i da postoji mogućnost da se samouništi…

 

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: